Πεντανόστιμες πένες με λουκάνικο και σπανάκι στο φούρνο
Πένες με λουκάνικο και σπανάκι στο φούρνο
Μαγειρική
27/10/2014 | 13:05

Πεντανόστιμες πένες με λουκάνικο και σπανάκι στο φούρνο.

Υλικά συνταγής:

  • 225 γραμμάρια πένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια συσκευάζονται φρέσκα φύλλα σπανάκι
  • 1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλιτζάνια καπνιστό λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 700 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 112 γραμμάρια ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Ενώ τα ζυμαρικά το μαγείρεμα, ψιλοκόψτε τα λαχανικά και κρέατα.
  2. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατήστε τα στην άκρη. Περιχύστε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν ζυμαρικά μεταξύ τους.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι και προσθέστε τα κρεμμύδια, σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σπανάκι. Ζεσταίνετε μέχρι το σπανάκι μέχρι να αρχίσει να μαραίνετε.
  5. Προσθέστε το βραστό κοτόπουλο, λουκάνικα κομμένα σε φέτες, ντομάτες, πράσινες καυτερές πιπεριές και 1φλιτζάνι τυρί. Ανακατέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει.
  6. Απλώστε το μείγμα με τα λουκάνικα και τις πένες σε ένα πυρέξ.Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ