Ένας σπουδαίος Έλληνας έφυγε απο τη ζωή. Απο σήμερα, χωρίς τον Σπύρο Ευαγγελάτο, η Τέχνη και η Κεφαλονια είναι -κατά πολύ- φτωχότερες.
Πέθανε ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος
Πολιτισμός
24/01/2017 | 13:11

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός, Σπύρος Ευαγγελάτος, γεμίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας.
Ο ιδρυτής του Αμφιθεάτρου, σκηνοθέτης, μεταφραστής, καθηγητής και ακαδημαϊκός, πλούτισε με τις παραστάσεις του το ελληνικό θέατρο, ενώ το περασμένο Καλοκαίρι έδωσε την τελευταία του παράσταση στο Ηρώδειο με τον Αμύντα του Γεωργίου Μόρμορη. Στην υπόκλιση σύσσωμο το θέατρο τον χειροκρότησε όρθιο.
Ο Σπύρος Ευαγγελάτος ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Λήδα Τασοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 10 χρόνια νικημένη από τον καρκίνο.

Με τη σύζυγό του, την αείμνηστη ηθοποιό Λήδα Τασοπούλου
Όμως ο γνωστός σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια εκτός από το χαμό της συζύγου του, είχε να αντιμετωπίσει και ένα άλλο πολύ μεγάλο δράμα.
Ο γιος του Αντίοχος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 23 χρόνων το 2010. Το νεαρό αγόρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς και ο χαμός του βύθισε σε θλίψη την οικογένεια.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του συνθέτη Αντίοχου Ευαγγελάτου από την Κεφαλονιά και της αρπίστριας Ξένης Mπουρεξάκη. Η καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειας τον οδήγησε προς το θέατρο. Σπούδασε αρχικά στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απο την οποία απεφοίτησε το 1961. Την περίοδο 1966-1970 συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αυστρία, την Γερμανία, την Γαλλία κ.α.. Σπούδαζε μάλιστα με υποτροφία θέατρο και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το 1970 έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer