Ο Κώστας Πελετίδης εισηγείται σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος και προτείνει μεγαλειώδη πορεία
Πάτρα: Πορεία 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα κατά της φτώχειας προτείνει ο δήμαρχος
Πολιτική
21/02/2016 | 11:34

Δραματικά είναι τα στοιχεία για τα ποσοστά ανεργίας αλλά και την κατάσταση την οποία καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίζουν σε έναν συνεχή αγώνα επιβίωσης εκατοντάδες Πατρινοί.

Στις 10.30 το πρωί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Ανεργία και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους»,  στην οποία ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα εισηγηθεί αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την οργάνωση πορείας 220 χιλιομέτρων έως την Αθήνα.

(Στο 39% η ανεργία στην Αχαΐα- Πορεία 220 χλμ, έως την Αθήνα, οργανώνει ο Δήμος Πατρέων και ρίχνει το «γάντι» στους επιχειρηματίες!)

Τα στοιχεία πραγματικά σοκάρουν: Τα ποσοστά της ανεργίας είναι της τάξης του 28% στην Δυτική Ελλάδα και του 38 – 39% στην Αχαΐα.

1600 οικογένειες στο Δήμο Πατρέων λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων, ενώ 6000 είναι οι αιτήσεις στο Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

321 αιτήσεις κατατέθηκαν στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας για χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ένδειας, εκ των οποίων 109 έχουν ικανοποιηθεί, με κριτήριο τις έκτακτες και επείγουσες ανάγκες που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή και τη διαβίωση των πολιτών.

Στα σχολεία παρέχεται δεκατιανό σε 1800 παιδιά που οι οικογένειές τους είναι στα όρια της φτώχειας.

Στα κοινωνικά φροντιστήρια, συμμετέχουν 313 παιδιά».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer