Σε δυο μεγάλες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
“Ο Χορωδιακός Μίκης Θεοδωράκης” από τον Παναγή Μπαρμπάτη
Πολιτισμός
19/01/2017 | 13:03

Ο Κεφαλλονίτης μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, θα διευθύνει σε δύο μεγάλες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον “Χορωδιακό, Μίκη Θεοδωράκη”.

Το έργο θα παρουσιαστεί από 300 χορωδούς από ολόκληρη την Ελλάδα σε ένα έργο «ύμνο» στη ζωή του σημαντικότερου σύγχρονου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Τι είπε ο Παναγής Μπαρμπατης στο e-kefalonia

“Πρόκειται για ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός, αφού 300 περίπου Έλληνες χορωδοί θα μαζευτούν από διάφορα μέρη της Ελλάδος (και από το Αργοστόλι Κεφαλλονιάς), και θα σχηματίσουν μια μεγάλη χορωδία, η οποία θα συμπράξει με 30μελή συμφωνική μαντολινάτα αλλά και διακεκριμένους Έλληνες ερμηνευτές και ηθοποιούς”, τόνισε μεταξύ άλλων στο e-kefalonia και στον Παναγή Φωκά ο συμπατριώτης μας κορυφαίος μαέστρος.

Η συναυλία περιλαμβάνει 30 περίπου τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική ορχήστρα, από τον διακεκριμένο  Κεφαλλονίτη μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο. Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει η διακεκριμένη σκηνοθέτης και χορογράφος κα. Σοφία Σπυράτου. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με την έγκριση του ίδιου του συνθέτη ο οποίος επιθυμεί όχι μόνο να παραστεί αλλά  και να διευθύνει το φινάλε της παράστασης παρά το δύσκολο της υγείας του.

Τέλος, ο Παναγής Μπαρμπατης τόνισε ότι με την συναυλία αυτή είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα που τόσα έχει προσφέρει στην πατρίδα μας, τον Μίκη Θεοδωράκη.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer