Το Δ.Σ. της ένωσης ατόμων με Αναπηρία καλεί εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Ο ΥΠΕΡΙΩΝ έχει ανάγκη απο επιστήμονες-εθελοντές
Κοινωνία
24/09/2014 | 13:21

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εθελοντική  εργασία στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων  Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας του εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης καλεί εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα στο εργαστήρι που στεγάζεται στον οικίσκο που πρόσφατα τοποθετήθηκε στο οικόπεδο της «Αθηνάς Αντύπα» στο Ληξούρι θα λειτουργήσει εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης 15 ατόμων με αναπηρία.

Οι ειδικότητες που απαιτούνται για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία είναι:

Ψυχολόγοι

Κοινωνικοί Λειτουργοί

Λογοθεραπευτές

Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων

Τεχνικοί Εκπαιδευτές

Μέσα απ’ τη λειτουργία του εργαστηρίου στόχος μας είναι τα Άτομα με Αναπηρία να έρθουν σε επαφή με την εκπαίδευση, τις εικαστικές τέχνες , το χορό, τη μουσική, το θέατρο και να δεχθούν ερεθίσματα ώστε να έρθουν σε στενή σχέση με τις κοινωνικές δραστηριότητες και τον πολιτισμό.

Η συμμετοχή σας στην εθελοντική εργασία θα προσφέρει πολύπλευρη εμπειρία, τη χαρά της κοινωνικής προσφοράς και δημιουργικότητας, τη βελτίωση του ομαδικού πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης και την αίσθηση ότι η κάθε μέρα έχει ουσία με αυτό που σας στερεί η πιθανή ανεργία.

Συμπαράσταση, υποστήριξη και βοήθεια θα προσφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές εκπαιδευτικοί που ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τα ωράρια λειτουργίας του εργαστηρίου μπορεί να είναι πρωινά ή και απογευματινά από μία ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Επιπλέον η συμμετοχή αυτή θα αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης όταν, όπως ευελπιστούμε, ξεκινήσει ουσιαστικά και τυπικά η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας στο κτίσμα της «Αθηνάς Αντύπα» με προγράμματα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων φορέων.

Θα δοθούν επίσης βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Σοφία Μαροπούλου Ζαφειράτου:2671097089 , 6937177207

Άννα Παρίση: 6948847575

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος                                                                                         Η Γ. Γραμματέας

Σοφία Μαροπούλου- Ζαφειράτου                                                   Άννα Παρίση

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer