«Ηταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ηταν εξαιρετικός και υπηρέτησε την τραπεζική κοινότητα για πολλές δεκαετίες»
Ο Τζόσεφ Φικαλόρα για Σπύρο Βουτσινά και το διάδοχό του
 Ομογένεια
11/05/2014 | 16:45

Ο Τζόσεφ Φικαλόρα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της New York Community Bancorp, μητρικής εταιρείας της Atlantic Βank, στην πρώτη του συνέντευξη στον «Ε.Κ», μετά το θάνατο του Σπύρου Βουτσινά, του προέδρου της Atlantic Bank, τον χαρακτήρισε ως «σπουδαίο άνδρα».

Μέσα από τις πρόσφατες διαφημίσεις της στον «Ε.Κ.», η τράπεζα, πέρα από την απότιση φόρου τιμής στον Σπύρο Βουτσινά, εξέφρασε επίσης το  σεβασμό και την εκτίμησή της για την Κοινότητα και δήλωσε ότι ένας Ελληνοαμερικανός θα επιλεγεί για την κάλυψη της θέσης του προέδρου.

«Είναι μια θέση πολύ υψηλά στη συνείδηση πολλών -περισσότερο από ό,τι είχα συνειδητοποιήσει- στην ελληνική κοινότητα και για το λόγο αυτό θα χρειαστούμε λίγο καιρό για να κάνουμε τη σωστή επιλογή», είπε ο κ. Φικαλόρα.

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα μπορούσε να αναφερθεί αυτή τη στιγμή στο «ποιος θα είναι το πρόσωπο αυτό, δεδομένου ότι ορισμένα από τα άτομα εμπλέκονται με διάφορους άλλους τρόπους, και δεν θα ήταν σωστό να μιλήσουμε για τον υποψήφιο ανοιχτά. Ομως, είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά κατάλληλα πρόσωπα που θα ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν άμεσα και να καλύψουν το πολύ μεγάλο κενό που άφησε ο Τζέρι Βουτσινάς».

Ερωτηθείς για τα αν θα είναι κατ’ ανάγκη ένα κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος αυτός που θα επιλεγεί, ο κ. Φικαλόρα τόνισε: «Υπάρχουν πρόσωπα πολλών τύπων. Υπάρχουν πρόσωπα που θα ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να είναι σε αυτή τη θέση, που έχουν μεγάλο τραπεζικό παρελθόν, και άλλοι που δεν έχουν».

Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί υποψήφιοι, ο ίδιος θεωρεί ότι η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι θα ήθελαν «αλλά για να το κάνουμε σωστά, θα πρέπει να έχουμε το χρόνο να εξετάσουμε τις πολλές επιλογές που έχουμε».

Η συζήτηση με τον κ. Φικαλόρα χρησίμευσε για να ενισχυθεί το γεγονός ότι ο θάνατος του Βουτσινά «είναι μια οδυνηρή απώλεια για την τράπεζα αλλά και την ελληνική κοινότητα».

Μιλώντας για την προσφορά του Βουτσινά στην τράπεζα και στην Κοινότητα που αγαπούσε, ο Φικαλόρα είπε: «Ηταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ηταν εξαιρετικός και υπηρέτησε την τραπεζική κοινότητα για πολλές δεκαετίες». Και πρόσθεσε, πως οι ρίζες Βουτσινά ήταν «πολύ καλά καθορισμένες».

«Μεγάλωσε στο νησί της Κεφαλονιάς, έχει ένα σπίτι εκεί και επέστρεψε πολλές φορές, οπότε ήταν πολύ ευτυχής όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία γι’ αυτόν να εμπλακεί με την AtlanticBank , και όλα πήγαν πολύ καλά για όλους μας», ανέφερε ο κ. Φικαλόρα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer