Τέτοιους πολιτιστικούς συλλόγους, με δημιουργική συνέπεια και συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, πρέπει όλοι μας να τιμούμε και να στηρίζουμε
Ο Σύλλογος “Μπάλλος”, ένας ιστορικός πολιτιστικός-χορευτικός σύλλογος
Πολιτισμός
26/07/2016 | 10:34

Το Σάββατο , 23 Ιουλίου , παρακολούθησα , όπως κάθε χρόνο , την εκδήλωση του ΜΠΑΛΛΟΥ , στο Αργοστόλι , μαζί με πάρα πολύ κόσμο , ίσως τον περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά !!

Η αίσθηση που αποκόμισα , πέρα από το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα , και την προσεγμένη στην λεπτομέρειά της αισθητική της εκδήλωσης , ήταν ότι όλα αυτά τα χρόνια , ο ιστορικός αυτός σύλλογος του νησιού μας , είναι ένα μελίσσι δημιουργικής απασχόλησης και γνώσης , ατόμων όλων των ηλικιών , στους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας , όλης της Ελλάδας .

Τα σχήματα κατά ηλικίες , από πολύ μικρές έως και …μεγάλους ενήλικες , παρουσίασαν χορούς , σε άριστη διάταξη και σχηματισμούς , με τις υπέροχες στολές τους και καλή μουσική επένδυση .

Θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν το ΚΡΑΣΊ , και η κα Ελένη Λιναρδάτου – Πεφάνη , η εμπνευστής και δασκάλα του χορού , παρουσίασε την ιστορία του και τις παραδόσεις του τόπου μας γύρω από το θέμα , από την μυθολογία μέχρι της μέρες μας , όμορφα συνδυασμένη με την εξέλιξη των χορών .

Ο κόσμος καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες και αποθέωσε τους μικρούς χορευτές , ειδικά στις φιγούρες , που με τόσο χάρη , μας έδειξαν .

Φυσικά τα τμήματα των ….μεγάλων , που αντέχουν και καλλιτεχνικής κριτικής , ήταν υψηλότατου επιπέδου , και σίγουρα μπορούν να σταθούν άξια , σε οποιαδήποτε εκδήλωση , σε όποιο επίπεδο , μέσα κι έξω από το νησί .

Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους τους , περίπου 200 χορευτές , και έναν – έναν και μία – μία , προσωπικά , για τον χρόνο και την προσπάθεια , που διαθέτουν , και το κέφι και την διάθεση που μας πρόσφεραν την βραδιά αυτή .

Σίγουρα όμως τα πολλά συγχαρητήρια πρέπει να πάνε στην ακούραστη , εμπνευσμένη , δημιουργική και πάνω απ’ όλα .. Δασκάλα Ελένη Λιναρδάτου – Πεφάνη , για την συνεχή και συνεπή προσπάθειά της για πάνω από 35 χρόνια .

Φυσικά συγχαρητήρια και ευχές ανήκουν και στις βοηθούς της , αλλά και στο Δ.Σ. του συλλόγου , που δίνει την δυνατότητα , ο ΜΠΑΛΛΟΣ , να συνεχίσει να είναι κυψέλη δημιουργίας , και καμάρι για το νησί μας .

Τέτοιους πολιτιστικούς συλλόγους , με δημιουργική συνέπεια και συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας , πρέπει όλοι μας να τιμούμε και να στηρίζουμε .

ΡΩΣΣΕΤΟΣ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer