Μείναμε έκπληκτοι από την πολιτική αγυρτεία του Δημοτικού συμβούλου της Παλικής, και για το απύθμενο θράσος του να εγκαλεί τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό της Πατρίδα μας να μην έλθει στην Κεφαλονιά
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Γιώργο Κατσιβέλη
Πολιτική
09/09/2016 | 11:04

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ &ΙΘΑΚΗΣ επισημαίνει τα παρακάτω:

-Μείναμε έκπληκτοι από την πολιτική αγυρτεία του Δημοτικού συμβούλου της Παλικής, και για το απύθμενο θράσος του να εγκαλεί τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό της  Πατρίδα μας να μην έλθει στην Κεφαλονιά. Αυτός ο μικρόνους και πολιτικός γυρολόγος όσο μεγαλώνει τόσο ολισθαίνει σε συντηρητικές  πρακτικές  και γίνεται φερέφωνο  άλλων  συμφερόντων.

-Ένα μεγάλο ερωτηματικό υψώνεται, αν αυτός ο Δημοτικός Σύμβουλος ζούσε και εργαζόταν στην Κεφαλονιά τα τελευταία 45 χρόνια,  αν γνώριζε ποιοι κυβέρνησαν  μέχρι τις αρχές του 2015 αυτόν τον Τόπο, αν τέλος πάντων γνωρίζει γιατί φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση, και γιατί  βρισκόμαστε σε  Εποπτεία από τον “Σόϊμπλε”  και τους δανειστές  και μήπως είναι και αυτός συνυπεύθυνος σε αυτό που λέγεται  συντεταγμένη προσπάθεια πτώχευσης της Πατρίδα μας?

– Γνωρίζει τέλος πάντων ποιοι και πως κατόρθωσαν να φτωχοποιήσουν την Πατρίδα μας, και να υποχρεωθούμε στα μνημόνια και σε ότι αυτό συνεπάγεται.

-Ξέρει τις απαντήσεις, αλλά πρωτίστως έπρεπε να έχει απαντήσει η σημερινή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:  γιατί π.χ. δεν έχει γίνει απολογισμός  μέχρι για το που πήγε η τεράστια βοήθεια που έστειλαν στο Δήμο Κεφαλονιάς ιδιώτες από όλη την Ελλάδα για τους σεισμόπληκτους αμέσως μετά τους σεισμούς του 2014, γιατί η Ν.Δ. δεν ψήφισε την τροπολογία της Θεοπεφτάτου για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι που άνοιγε τον δρόμο για την αποκατάσταση τους?.

-Μήπως προσπαθεί έναν αντιπερισπασμό της Δημοτικής αρχής για το τέλμα,  την στασιμότητα της  και την αποτυχία της στην διαχείριση του Δήμου Κεφαλονιάς, προσπαθώντας να αποφύγει των μεγάλων του ευθυνών?

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να  αντιστρέψει  το κλίμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.Είναι γεγονός ότι υπογράψαμε  ένα μνημόνιο και υποχρεωθήκαμε  να εφαρμόσουμε  κάτι στο οποίο δεν πιστεύουμε, γνωρίζουμε όμως καλά ότι θα βγάλουμε την πατρίδα μας από την οικονομική κρίση και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι μέχρι την 31/05/2016 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΣ Ληξουρίου:

  1. Έχουν εκδοθεί 1.000 άδειες επισκευών και έχουν εκταμιευθεί αποζημιώσεις ύψους 525.000€.
  2. Έχουν εκδοθεί 24 άδειες ανακατασκευής και έχουν εκταμιευθεί αποζημιώσεις ύψους 000€.
  3. Έχουν δοθεί  για επιδότηση ενοικίου  και φιλοξενίας  σε δικαιούχους, αποζημιώσεις  ύψους πάνω από 797.797€.
  4. Έχουν εκδοθεί 150  βεβαιώσεις για απαλλαγή ΕΝΦΙΑ.

Χώρια οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων για τις μετακινήσεις τους από Αθήνα και Πάτρα.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς Ιθάκης έχουμε σταθεί κριτικά ενάντια  στην μεγάλη γραφειοκρατία και  στις καθυστερήσεις της Κρατικής μηχανής να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπατριωτών μας. Δεν είμαστε αδιάφοροι απέναντι στα προβλήματα αυτά και αγωνιζόμαστε μαζί με την βουλευτίνα με όλες μας τις δυνάμεις σιωπηλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, για να ξεπεραστούν όλα αυτά και τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα.

-Και επειδή δεν μασάμε τα λόγια μας,  είχαμε κάνει δυο ανακοινώσεις (15/4/2016, και 11/06/2016) και ζητούσαμε από την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, και οι συναρμόδιοι υπουργοί και υπεύθυνοι να δώσουν  τις απαιτούμενες λύσεις, και να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και ότι υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες και συμπατριώτες μας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  9/9/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer