Οριστικοποιήθηκε έπειτα από συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά
Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Πολιτική
09/12/2014 | 12:35

Με τον Σταύρο Δήμα, πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην Επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν συναντήθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σαμαράς και Δήμας συζήτησαν το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν ότι ο υποψήφιος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  ΝΔ για διάδοχος του Κάρολου Παπούλια θα είναι ο κ. Σταύρος Δήμας.

Ο ίδιος ο κ. Δήμας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από χθες, όταν ανακοινώθηκε η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Δήμας θεωρούνταν ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου.

Μετά την πρόσκλησή του στο πρωθυπουργικό γραφείο και τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Δήμας θα είναι η κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αν θα είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ.  Δήμας παρέπεμψε στον κ. Σαμαρά απαντώντας: «Θα κάνει ανακοινώσεις ο πρόεδρος της κυβέρνησης».

Πηγή:  protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer