Σύντομα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι δοκιμές της Παιδικής Χορωδίας
Ο Σπύρος Θεοτοκάτος νέος μαέστρος της Χορωδίας Αργοστολίου
Πολιτισμός
08/02/2015 | 11:25

Η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ανακοινώνει ότι , μετά την διακοπή της συνεργασίας της με τον προηγούμενο μαέστρο , συνεχίζει την 35χρονη πορεία της  με μαέστρο τον Σπύρο Θεοτοκάτο . Η παρουσίαση του νέου μαέστρου έγινε την Δευτέρα 2.2.15 , στην Ολομέλεια των δύο σχημάτων , και οι δοκιμές ξεκινούν αυτή την εβδομάδα , στην Λέσχη του συλλόγου στο Μαϊστράτο Αργοστολίου .

Σύντομα θα ξεκινήσουν  τα μαθήματα και  οι δοκιμές της Παιδικής Χορωδίας .

Οι νέες εγγραφές για όλα τα τμήματα , θα γίνονται από τους υπεύθυνους των Τμημάτων στο Δ.Σ. , μετά από έγκριση των δασκάλων τους .

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ

Γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς , όπου είχε τα πρώτα του μουσικά ακούσματα , από τους ψάλτες και κανταδόρους της πόλης , και τον επηρέασαν καθοριστικά .

Μετά το Γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα , όπου γράφτηκε στο Παλλάδιο Ωδείο , στο τμήμα Βυζαντινής Μουσικής , με καθηγητή τον Γεώργιο Ζαφειράτο . Συνέχισε δε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Αττικής με τον καθηγητή και μουσικολόγο Απόστολο Βαλληνδρά ( Πτυχίο – Δίπλωμα ) .

Παράλληλα γνωρίζεται με τον μαέστρο Διονύση Αποστολάτο , και τον ακολουθεί σαν μαθητής και αργότερα σαν συνεργάτης . Μαζί του απέκτησε μεγάλη εμπειρία πάνω σε ορχήστρα νυκτών εγχόρδων και στην χορωδιακή τέχνη.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον καθηγητή Βασίλη Μακρίδη, διευθυντή του Μουσικού Ιδρύματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας με τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη.

Δίδασκε σε παιδιά στον σύλλογο ΄΄ Εύγερος ΄΄ Κεφαλονιάς, στην Αθήνα και διεύθυνε την χορωδία της ΠΕΑΕΑ .

Έχει συνεργαστεί σαν σολίστας με διάφορα φωνητικά και οργανικά σύνολα.

Από το 2000, στην Κεφαλονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλικής, (σήμερα Κεφαλονιάς), οργάνωσε και διευθύνει την Ανδρική και την Μικτή χορωδία ΄΄ Τζώρτζης Δελλαπόρτας ΄΄, καθώς επίσης την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων με νέα παιδιά του συλλόγου ΄΄ Κουνόπετρα ΄΄, Κατωγής.

Έχει διδάξει σαν εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Ηπείρου , στη σχολή Μουσικής Τεχνολογίας , Παράρτημα Ληξουρίου .

Από το 2003 οργάνωσε και διευθύνει την χορωδία του Δήμου Ιθάκης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer