Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί ξανά μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας
Ο Σαμαράς …επιστρέφει
Πολιτική
12/11/2016 | 13:49

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί ξανά μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας με μία ενδιαφέρουσα ομιλία του την Κυριακή.

Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη,  προσκεκλημένος της Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων της Βορείου Ελλάδας.

Πρόκειται για την πρώτη ομιλία του σε μη κομματικό ακροατήριο μετά την αποχώρηση του από την ηγεσία της ΝΔ, όχι όμως για την πρώτη δημόσια παρέμβαση του ή την πρώτη δημόσια εμφάνιση του.

Ο εσωκομματικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού πλέον στη ΝΔ αποτελεί ένα ενδιαφέρον ζήτημα. Οι σαμαρικοί στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ είχαν ταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυρίως λόγω αντικαραμανλικού μένους καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (που ούτως ή άλλως δεν είχε και καλές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά) εφέρετο ως ο υποψήφιος της προτίμησης του Κώστα Καραμανλή και είχε συνασπίσει γύρω του καραμανλικούς.

Την επομένη των εσωκομματικών εκλογών όμως οι πρώην σύμμαχοι έγιναν σε ορισμένες περιπτώσεις αντίπαλοι στη νομή της εσωκομματικής εξουσίας. Κάποιοι προσχώρησαν στο μητσοτακικό στρατόπεδο, όπου όμως πολλοί βλέπουν τις κινήσεις των σαμαρικών και προσωπικά του ίδιου του κ. Σαμαρά με καχυποψία και με ανησυχία για το μέλλον. Και ενώ η άλλοτε σαμαρική πτέρυγα δεν είναι πια ενιαία ως προς τις εσωκομματικές της συμμαχίες, τοποθετήσεις και επιδιώξεις, τα στελέχη που έχουν αναφορά σε αυτό το χώρο δίνουν ενίοτε τον τόνο και άλλοτε “αδειάζονται” από την κεντρική γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση, η ομιλία Σαμαρά θα έχει ενδιαφέρον.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer