Την αγάπη, που τρέφουν οι Κεφαλλoνίτες προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητος Αθηνών Αναστάσιος Βαλλιανάτος, κατά την επίσκεψη του στο Φανάρι.
Ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητος Αθηνών στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Κοινωνία
21/10/2014 | 09:10

Την αγάπη, τον σεβασμό και  την αφοσίωσή  που τρέφουν οι Κεφαλλωνίτες προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέφρασε ο Πρόεδρος της  Κεφαλληνιακής Αδελφότητος  Αθηνών Αναστάσιος Βαλλιανάτος, κατά την επίσκεψη του στο Φανάρι.

Ο κ.Βαλλιανάτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 ετών από της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στο Ελληνικό Κράτος και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ειδική τιμητική πλακέτα. Όπως είπε δεν αποτελεί απλά μια συμβολική ενέργεια αλλά μια ουσιαστική τιμητική πράξη καθώς τα απανταχού τέκνα της νήσου του Αγίου Γερασίμου θέλουν να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό τη μεγάλη ευγνωμοσύνη του τόπου τους προς τη Μεγάλη Εκκλησία, η οποία υπήρξε ιστορικά και ιδιαιτέρως σε χρόνους χαλεπούς η προστάτις και σκέπη και των Επτανήσων.

Ευχαριστώντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με θερμούς λόγους για τη βαθειά πίστη και το πλούσιο πνευματικό και πολιτιστικό υπόβαθρο των Κεφαλληνών και ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να τιμούν και να διακονούν την παράδοση και τις αξίες που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς του Προέδρου της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συζητήθηκαν η πλούσια ιστορία της Κεφαλληνιακής Παροικίας στην Κωνσταντινούπολη καθώς και της Κωνσταντινουπολίτικης παροικίας στην όμορφη νήσο του Αγίου Γερασίμου. Το τελευταίο δε μαρτυρείται από τα τόσα Κεφαλληνιακά επώνυμα με Βυζαντινή προέλευση την Κεφαλληνίαν, στην οποία είχε ανατεθεί εκ μέρους της Κωνσταντινουπόλεως, η διοίκησις του συνόλου της Αυτοκρατορικής Επαρχίας των Ιονίων Νήσων με το όνομα: Θέμα Κεφαλληνίας.

Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός που συνδέει την νήσο με την Βασιλεύουσα είναι ο αποθησαυρισμός κατά τους νεωτέρους χρόνους, στην Κεφαλληνιά, στο χωριό Ντομάτα, του φερέτρου του Αγίου Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, το μαρτυρικό σώμα του οποίου εντόπισε και ανέσυρε από την θάλασσα της Προποντίδος ο Κεφαλλονίτης πλοίαρχος Νικόλαος Σκλάβος. Επίσης στην Ιακωβάτειον Βιβλιοθήκην Ληξουρίου, φυλάσσεται το αρχείο  της Χάλκης, το οποίο μεταφέρθηκε εκεί τον 19ο αιώνα από τον Επίσκοπο Κωνσταντίνο Τυπάλδο Ιακωβάτον.

Και ο πιο σημαντικός συνδετικός κρίκος είναι ο ίδιος ο προστάτης της νήσου Άγιος Γεράσιμος ο οποίος καταγόταν από την μεγάλη και επιφανή οικογένεια της Κωνσταντινουπόλεως, τους Νοταράδες.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ.Βαλλιανάτος δήλωσε: «Δεν νοείται Ελλάς χωρίς Ορθοδοξία και Οικουμενικό Πατριαρχείο· όπου έχουμε την ευτυχίαν να πατριαρχεύεται από μία μεγάλη και διεθνή προσωπικότητα, τον νυν Οικουμενικό Πατριάρχη».

Ο κ.Βαλλιανάτος, ο οποίος παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα, προσκάλεσε εκ μέρους της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Κεφαλλονιά.

vallianatos_vartholomaios2

Πηγή: amen.gr/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer