O Δήμαρχος της Κεφαλονιάς υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Πρόεδρο κ.Καγκελίδη και αντιπροσωπεία των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Ποντιακός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς» στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
16/08/2014 | 13:04

Με ιδιαίτερη τιμή, την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, ο Δήμαρχος της Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Πρόεδρο κ.Καγκελίδη και αντιπροσωπεία των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποντιακού Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου κοινότητας Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς».
Τους εκλεκτούς καλεσμένους συνόδευε η Συγγραφέας – ερευνήτρια κ.Εύη Λειβαδά Ντούκα, ο οποία και υπογράμμισε τη σχέση Κεφαλονιάς – Πόντου μέσω του αείμνηστου Ευστάθιου Χωραφά.
Στη συζήτηση, που ακολούθησε και συμμετείχε ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, επισημάνθηκαν οι τρόποι ανάπτυξης πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών μεταξύ του Νησιού και της ιστορικής Πατρίδας.
Της επισκέψεως στο Δημαρχείο προηγήθηκε η επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, όπου ο Σύλλογος έγινε δεκτός από τον Πρωτοσύγκελο Γεράσιμο Φωκά και συζητήθηκε η δυνατότητα ολιγοήμερης μεταφοράς στην Πατρίδα της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ρακαντζής, στα πλαίσια ειδικού Προσκυνήματος.
Ο κ.Παρίσης αφού ευχαρίστησε για την επίσκεψη τα Μέλη του Συλλόγου, αντάλλαξε με τον κ.Πρόεδρο συμβολικά δώρα.
Το βράδυ της ιδίας μέρας σε Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα «Ευστάθιος Χωραφάς», που οργάνωσε το ΤΕΙ στην Πεσσάδα, δόθηκε η επιπλέον δυνατότητα συνεργασίας και των ΤΕΙ στο θέμα της δημιουργίας «Πολιτιστικού – Επιστημονικού» διαύλου συνεργασίας μεταξύ Κεφαλονιάς και Πόντου.

pont1

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer