Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Μάλιστα ήταν ομιλητής στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού.
Ο Παρίσης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ – Η ομιλία του στο διαδημοτικο συνέδριο πολιτισμου (φώτος +βίντεο)
Πολιτική
02/12/2015 | 16:56

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Μάλιστα ήταν ομιλητής στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού όπου είπε τα ακόλουθα:

patoulhs_parishs

Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

Φίλε Γιώργο Πατούλη,

Αγαπητοί μου Συνάδελφοι,

Κατ’αρχάς,

αφού ευχαριστήσω ως Δήμαρχος Κεφαλονιάς

για την Πρόσκληση Συμμετοχής στη σημερινή Εκδήλωση

σας συγχαίρω εγκάρδια για την πρωτοβουλία δημιουργίας του νέου Δικτύου Πολιτισμού,

που μετά την Υγεία, αποτελεί τον κυρίαρχα ποιοτικό δείκτη των Κοινωνιών, που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε.

Για το Νησί της Κεφαλονιάς αλλά με βεβαιότητα και για όλα τα Επτάνησα,

που ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίου εκπροσωπώ, θα έλεγα ότι ο Πολιτισμός κυλά στο DNA των κατοίκων τους .
Θεωρώντας τον Πολιτισμό ως το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο της Δημοτικής Αρχής, ιδρύσαμε και οργανώσαμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς,

γνωστή ως ΚΕΔΗΚΕ,

που διοικείται επιτυχώς από τον Πρόεδρό της

κ. Άγγελο Κωνσταντάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο

που απαρτίζεται από κορυφαίες προσωπικότητες του Αθλητισμού ,

της Εκπαίδευσης ,

των Επιχειρήσεων και των Επιστημών.
Σκοπός της συγκεκριμένης Επιχείρησης είναι να συνθέσει όλους τους υπάρχοντες Πολιτιστικούς Συλλόγους από τους προ Καλλικράτη Δήμους,

να τους υποστηρίξει,

να τους ενθαρρύνει και να αναδείξει το σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο που διαχρονικά επιτελούν και συμβαίνει να αποτελούν την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά του Νησιού.

Επιπλέον καλλιεργείται μια διαρκής συνεργασία με όλους τους Καλλιτέχνες, οι οποίοι είτε οργανωμένοι σε ομάδες, είτε μεμονωμένοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα από ειδικές ατομικές ή ομαδικές Εκθέσεις.
Το χορωδιακό τραγούδι είναι το βασικό ηχητικό μελωδικό γνώρισμα των Επτανησίων, το οποίο με τις γνωστές σε όλους μας καντάδες ή τις αριέτες παρουσιάζεται μέσα από το αγαπητό σε ντόπιους και επισκέπτες διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.
Το θεατρικό Μέγαρο “Κέφαλος” δεσπόζει κτηριακά στο Κέντρο του Αργοστολίου και με τις άψογα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του φιλοξενεί συχνά στις Αίθουσές του, τοπικά , πανελλήνια ή διεθνή Συνέδρια ,

Συμπόσια , Ημερίδες ή άλλες συναφείς Εκδηλώσεις. Φιλοξενία Κινηματογραφικών Λεσχών,

Δημοτικός Κινηματογράφος με δυνατότητα προβολών σε διάφορα σημεία του Νησιού και η καθιέρωση του πρωτοποριακού για τη χώρα μας ΟΠΕΝ ΕΑΡ ΣΙΝΕΜΑ ΦΕΣΤΒΑΛ διπλα στο κύμα,mστη μαγευτική παραλία του Πλατύ Γιαλού, δίνουν την απαραίτητη έμφαση στην 7η Τέχνη.

mpakogiannhs_parishs
Εκπαιδευτικές εικαστικές και ευρύτερα πολιτιστικές δραστηριότητες δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις ηλικίες να εμπλουτίσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και ειδικά ενδιαφέροντα.
Πλήθος αθλητικών προγραμμάτων πάλι για όλες τις ηλικίες, σχεδόν σε όλα τα είδη των αθλημάτων, μέσα από γήπεδα , στάδια και ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, εμπλουτίζουν τις δυνατότητες άθλησης σε όλα τα επίπεδα, χειμώνα, καλοκαίρι.
Θεατρικές παραστάσεις σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο , Συναυλίες με διάσημους καλλιτέχνες, Φιλαρμονικές, ζωντανές συνδέσεις με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, Εορταστικά Χωριά, Τοπικά Πανηγύρια και παραδοσιακές θρησκευτικές Γιορτές, συνθέτουν το ψηφιδωτό του Πολιτισμού, που όλοι συνεργαζόμενοι το εμπλουτίζουμε διαρκώς.
Εκδηλώσεις για τους Απόδημους Κεφαλονίτες, που κρατούν και ενισχύουν τους δεσμούς 2ης και 3ης πλέον γενιάς Ομογενών με το Νησί, ενισχύονται με Συνέδρια , Εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις, που πλαισιώνουν την “Εβδομάδα του Αποδήμου” κάθε Αύγουστο.
Μουσεία , Λαογραφικές Συλλογές , Βυζαντινά Μνημεία, Εκκλησιαστικοί θησαυροί, Κάστρα , Αρχαιολογικοί χώροι και συνεργασίες με Εθνικά και Διεθνή Πανεπιστήμια, δίνουν άπλετες ευκαιρίες ενημέρωσης και επιμόρφωσης.
Αδελφοποιήσεις με Δήμους του εσωτερικού και εξωτερικού , Συμφωνίες διαδημοτικής Συνεργασίας για διάφορες εξειδικευμένες δράσεις, η καθιέρωση του θεσμού του Επίτιμου Πολιτιστικού Δημότη, με κορυφαίο πολίτη τον παγκόσμιας ακτινοβολίας Ιταλό Τενόρο Andrea Bocelli και η καθιέρωση της Κεφαλονιάς ως το Νησί του Πολιτισμού , της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης και του Διαλόγου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ειδική Συνεδριακή και εικαστική Εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Προέδρου του Martin Schulz, θεωρούμε ότι δίνουν πλούσιο υλικό για την εκκίνηση του νέου δικτύου πολιτισμού,

τις ρίζες του οποίου φυτεύει εμπνευσμένα σήμερα στο Μαρούσι ο αγαπητός σε όλους μας Γιώργος Πατούλης.

Πριν την ομιλία του Δημάρχου προβλήθηκε βίντεο για την Κεφαλονιά:

Πηγή: Ανεξάρτητος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer