Τα 10 σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας μας αναδεικνύει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα touropia
Ο Μύρτος στα 10 καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ελλάδας
Τουρισμός
06/09/2016 | 19:08

Τα 10 σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας μας αναδεικνύει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα touropia.

Φυσικά ανάμεσα στα καλύτερα αξιοθέατα δεν θα μπορούσε να λείπει η πανέμορφη παραλία του Μύρτου.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αξιοθέατα…

  1. Άθως

mount_athos

Είναι βουνό και χερσόνησος στη Β. Ελλάδα. Αποτελεί το ανατολικό πόδι της Χαλκιδικής και φιλοξενεί περισσότερους από 1.400 μοναχούς σε 20 μοναστήρια της Ορθοδοξίας. Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά στους άνδρες επισκέπτες.

  1. Μυστράς

mystras

Βρίσκεται κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ήταν η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου τον 14ο και 15ο αιώνα. Η περιοχή κατοικούνταν και κατά την Οθωμανική περίοδο όμως εγκαταλείφθηκε το 1832.

  1. Λίνδος

lindos

Είναι μεσαιωνικό χωριό στη Ρόδο, που αποτελείται από ένα δίκτυο πετρόκτιστων στενών και από ολόλευκα σπίτια. Επάνω από την πόλη βρίσκεται η Ακρόπολη της Λίνδου, με εντυπωσιακή θέα στα γειτονικά λιμάνια και την ακτογραμμή. Η παραλία Λίνδου και Αγίου Παύλου βρίσκονται πολύ κοντά.

  1. Φαράγγι Σαμαριάς

Samaria Gorge, Crete, Greece

Έχει μήκος 16 χλμ. και βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κρήτη. Η πεζοπορία στο φαράγγι είναι πολύ δημοφιλής δραστηριότητα για τους επισκέπτες και περισσότεροι από 400.000 κάθε χρόνο δοκιμάζουν το περπατήσουν. Η πεζοπορία διαρκεί από 4 έως 7 ώρες.

  1. Παραλία Μύρτου

Exotic beach - Myrtos Kefalonia

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Κεφαλονιάς και είναι διάσημη για τα μαγικά της χρώματα. Το μπλε και τιρκουάζ της θάλασσας κάνουν αντίθεση με τα λευκά βότσαλα της παραλιας. Τα απόκρυμνα βράχια πίσω από τον Μύρτο συμπληρώνουν το μαγικό τοπίο.

  1. Θέατρο των Δελφών

delphi_theatre

Στα αρχαία χρόνια, οι Δελφοί ήταν το πιο σημαντικό κέντρο της ελληνικής θρησκείας, όπου βρισκόταν το ιερό του Απόλλωνα. Το αρχαίο θέατρο κτίστηκε σε λόφο με θέα σε ολόκληρο το ιερό και το τοπίο. Κατά την πρώτη κατασκευή του τον 4ο αιώνα, χωρούσε 5.000 θεατές.

  1. Μετέωρα

Photo of a Holy Trinity Monastery

Τα Μετέωρα διαθέτουν 6 μοναστήρια που βρίσκονται στην κορυφή ψηλών βράχων. Το πρώτο εξ αυτών ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα. Η πρόσβαση σε αυτά είναι δύσκολη και γίνεται με μεγάλες σκάλες ή δίχτυα που ανεβάζουν πολλά άτομα.

  1. Μύκονος

mykonos

Κοσμοπολίτικος προορισμός και ευρύτερα αναγνωρισμένη ως μία από τις καλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Ελλάδας. Η Χώρα είναι μια εντυπωσιακή και γραφική κυκλαδίτικη πόλη με στενά σοκάκια. Το νησί είναι ιδιαίτερα γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή και τις αμμουδιές του.

  1. Ακρόπολη, Παρθενώνας

parthenon_acropolis

Είναι μία από τις δημοφιλέστερες ατραξιόν της Ελλάδας και η επίσκεψη στην Αθήνα δε μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη χωρίς επίσκεψη και στον Παρθενώνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 447 π. Χ. σε αντικατάσταση ενός παλαιότερου ναού που καταστράφηκε από τους Πέρσες, και ολοκληρώθηκε το 432 π. Χ.

  1. Σαντορίνη

White architecture of Oia village on Santorini island, Greece

Η Σαντορίνη είναι ένα ηφαιστειακό νησί στις Κυκλάδες. Διάσημη για την εντυπωσιακή θέα που προσφέρει, το ηλιοβασίλεμα, τα κατάλευκα σπίτια της και το ενεργό ηφαίστειο. Τα Φηρά συνδυάουν τη βενετσιάνικη και κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με λευκά πετρόκτιστα σοκάκια με καταστήματα, ταβέρνες, ξενοδοχεία και καφετέριες.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer