Το κτήριο των παλαιών οικοτροφείων είναι αυτή τη στιγμή αναξιοποίητο. Αλήθεια, που χρησιμοποιείται; στους χαλεπούς καιρούς δεν είναι σωστό να υπάρχουν κτήρια άνευ χρήσης. τι θα κάνει το ΕΙΝ; μήπως σκέφτεται το ξεπούλημα;
Ο Κουρής προτείνει να γίνουν εστία των φοιτητών τα παλιά οικοτροφεία στη Λάσση
Πολιτική
21/04/2011 | 17:10

Με επιστολή του προς το Πρόεδρο του Κέντρου Νεότητας Φίλλιπο Λέντζα ο Σωτήρης Κουρής προτείνει την άμεση αξιοποίηση των κτηρίων των παλαιών οικοτροφείων που βρίσκονται στη Λάσση. Πρόταση του Κουρή είναι να ανακατασκευαστούν ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της «φιλοξενίας» των φοιτητών.

Σήμερα, στο χώρο της Λάσσης λειτουργεί και το Κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ). Το κυρίως κτήριο των παλαιών οικοτροφείων είναι αυτή τη στιγμή αναξιοποίητο. Αλήθεια, που χρησιμοποιείται; στους χαλεπούς καιρούς δεν είναι σωστό να υπάρχουν κτήρια άνευ χρήσης. τι θα κάνει το ΕΙΝ; μήπως σκέφτεται το ξεπούλημα; για το λόγο αυτό θέλει να μην ανανεώσει τη σύμβαση με το ΚΕΚ και το ΕΠΑΛ; θα ήταν άριστη λύση η αξιοποίηση τους προς χρήση από τους φοιτητές.

Ολόκληρη η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη αναφέρει τα εξής: «Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει γενικά την χώρα μας, της ανάγκης στήριξης της κοινότητας των σπουδαστών που διαβιούν στα νησιά μας, αλλά και γενικά στα πλαίσια της ενίσχυσης του θεσμού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στον τόπο μας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά την παραχώρηση των κτιρίων στην Λάσση προκειμένου να αξιοποιηθούν για την κατάλυση των φοιτητών.

Τα εν λόγω κτίρια από όσον γνωρίζουμε επί της παρούσης δεν εξυπηρετούν κάποιον ανάλογο σκοπό και ως εκ τούτου η αξιοποίησή τους για την στέγαση των παιδιών θα αποτελούσε μια ουσιαστική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, τόσο προς τους νέους και τις οικογένειες τους που ασφυκτιούν από την πίεση της οικονομικής κατάστασης, όσο και μια σημαντική προσπάθεια τόνωσης των ΤΕΙ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή  μας συμβάλλοντας στην πνευματική, πολιτιστική και οικονομική αναβάθμιση της».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer