Για το κοινωνικό έργο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.
Ο Κεφαλλονίτης δήμαρχος Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στη τηλεόραση του Alpha
Κοινωνία
04/11/2015 | 22:13

Για το κοινωνικό έργο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η νέα διοίκηση του Δήμου εν μέσω της οικονομικής κρίσης και χωρίς ένα ευρώ επιβάρυνση στα έτσι κι αλλιώς δύσκολα οικονομικά, μπόρεσε όπως είπε ο Δήμαρχος να πάει κόντρα στην κρίση και να βρίσκεται κοντά στους δημότες διευκολύνοντας την δύσκολη καθημερινότητα.

“Στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, οι πολίτες μας που βρέθηκαν στο επίκεντρο δεν έμειναν μόνοι τους. Θέσαμε εξ αρχής τις υποδομές των κοινωνικών μας υπηρεσιών με αγάπη, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη” τόνισε ο Δήμαρχος.

Τρεις σημαντικές κοινωνικές δομές λειτουργούν άψογα στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης συνδράμοντας την καθημερινότητα των  πολιτών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει τρόφιμα σε μηνιαία βάση σε 300 οικογένειες που τα έχουν ανάγκη χωρίς να απαιτούνται κονδύλια από το Δήμο τα οποία μετά τις περικοπές από την κεντρική διοίκηση, δεν υπάρχουν. Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Μηνόπουλος η Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε σε ιδιώτες και επιχειρήσεις οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και αντακρίνονται καλύπτοντας τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, βρήκαν διέξοδο 180 οικογένειες για την προετοιμασία των παιδιών τους. Ο Δήμος όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Ιασωνίδης προσφέρει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα κάθε απόγευμα σε σχολεία της πόλης.

Σημαντική ελάφρυνση και διευκόλυνση προς τους κατοίκους της Αργυρούπολης προσφέρει η   νεοϊδρυθείσα Δημοτική Συγκοινωνία. Με την πρώτη γραμμή που άρχισε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2015 μεταφέρονται προς τους σταθμούς του μετρό, δωρεάν, 5.000 άτομα περίπου κάθε μήνα.

Όπως είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος, “στην πιο δύσκολη οικονομική χρονιά για τη χώρα μας σταθήκαμε όρθιοι, χωρίς κρατική βοήθεια, και με μηδενική ενίσχυση από την Περιφέρεια”.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer