Τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση και στη νέα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, για ισχυρή περιφέρεια των Ιονίων Νήσων με πολιτική λειτουργία και συνοχή
Ο Καλούδης για το εκλογικό αποτέλεσμα και το δεύτερο γύρο
Πολιτική
22/05/2014 | 16:59

Στις Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μάη 2014 ο Κερκυραικός Λαός ψήφισε με πολιτικό και αυτοδιοικητικό κριτήριο και περιφερειακή συνείδηση.

Η ψήφος του είναι σαφέστατα προοδευτική, σημαντικό ποσοστό της ενισχύει αυτοδιοικητικές  και  ανεξάρτητες παρατάξεις και σηματοδοτεί την ανυποχώρητη θέλησή του   να προσδώσει πολιτική δυναμική στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και να την απαλλάξει από τη  κηδεμόνευση του συγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού αθηνοκεντρικού  συστήματος.

Ο Κερκυραικός Λαός στη περιφερειακή ενότητα της  Κέρκυρας:

-ανέδειξε στην δεύτερη θέση με 18% την γνήσια αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη παράταξη της Επτανησιακής Αναγέννησης,

– αφαίρεσε από τη παράταξη του κ.Σπύρου πάνω από το ένα τρίτο της εκλογικής του δύναμης του 1ου γύρου των εκλογών του 2010 και τον

-καθήλωσε στο  ποσοστό του 20%, γεγονός που καθιστά δυσχερή τη προοπτική της στην επερχόμενη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Έστειλε μήνυμα στη  παράταξη του κ. Γαλιατσάτου για τη πολιτική έπαρση που χαρακτηρίζει στελέχη του πολιτικού φορέα από τον οποίο συγκροτείται αλλά και για τις κατά καιρούς επιπόλαιες και ανιστόρητες θέσεις ορισμένων στελεχών του για την αναγκαιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

-Περιόρισε τη παράταξη της κ. Γκερέκου στις πραγματικές της διαστάσεις και τη κατέταξε με 11%  στη πέμπτη θέση στη Κέρκυρα, γεγονός που ισοδυναμεί με προσωπική αποτυχία της κ. βουλευτού.

Η δεύτερη θέση της Επτανησιακής Αναγέννησης και του Γιώργου Καλούδη  στη Π.Ε. Κέρκυρας ισοδυναμεί με πρωτιά, εάν ληφθεί υπόψη ότι η κομματικής προέλευσης παράταξη του κ.Σπύρου  ενισχύθηκε από τον κομματικό  της μηχανισμό της και τους κυβερνητικούς  μηχανισμούς αλλά και με στελέχη που κατέχουν καίριες θέσεις στον κρατικό τομέα.

Ανεξαρτήτως τούτου, οι Κερκυραίοι κατά βάση αγνόησαν και δεν παρασύρθηκαν  από τις γνωστές προπαγανδιστικές τακτικές επηρεασμού που εκπορεύονταν καθημερινά από τα αθηνοκεντρικά μέσα και τις ασύστατες φήμες δήθεν δημοσκοπήσεων.

Τα αποτελέσματα όμως στις άλλες περιφερειακές ενότητες των Ιονίων Νήσων δεν είχαν ανάλογο πολιτικό περιεχόμενο με αυτό της Κέρκυρας. Προσιδιάζουν σε κομματική εκλογική αναμέτρηση και όχι σε Περιφερειακές Εκλογές .Έτσι υπήρξε μεγάλη απόκλιση σε αυτά.(π.χ. η Επτανησιακή Αναγέννηση στη Κέρκυρα πήρε 18% ενώ στη Ζάκυνθο 5% με αποτέλεσμα στις δύο πρώτες θέσεις της συνολικής κατάταξης της Περιφέρειας να έλθουν οι  προερχόμενοι από κομματικές παρατάξεις  κ.Σπύρου και κ. Γαλιατσάτος.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη πολιτική θέση της Επτανησιακής Αναγέννησης  ότι η επί χρόνια απολίτικη, γραφειοκρατική και απολιθωμένη λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκάλεσε τεράστιο έλλειμα συνοχής στα Νησιά του Ιονίου με αποτέλεσμα να είναι, κατά κανόνα, μόνο δέκτες κεντρικών και κομματικών  επιρροών και να αποβαίνει δυσχερής η κυκλοφορία σε αυτά πολιτικών ρευμάτων λαογέννητων στη περιοχή τους.

Το πολιτικό έλλειμα συνοχής στα Επτάνησα η Επτανησιακή Αναγέννηση, από τις πρώτες ημέρες ίδρυσής της το 2010 προσπάθησε να το καλύψει με τις πολιτικές θέσεις και εξαγγελίες της, τους αγώνες της, με άξονα τα μεγάλα θέματα της Επτανήσου και με τις συνεχείς πολιτικές επισκέψεις  σε όλα τα Νησιά μας επί σειρά ετών του Επικεφαλής της Γιώργου Καλούδη.

Τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση και στη νέα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, για ισχυρή περιφέρεια των Ιονίων Νήσων με πολιτική λειτουργία και συνοχή, επιτελείο  ανάπτυξης για την επίλυση των προβλημάτων, για τη δημιουργία  των αναγκαίων υποδομών, για την προάσπιση των συμφερόντων του Επτανησιακού Λαού, την πρόοδο και την ευημερία του.

Την προσεχή Κυριακή 25 Μάη 2014  η επαναληπτική εκλογή για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη και της πλειοψηφίας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με πενταετή θητεία, θα διεξαχθεί μεταξύ του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και του συνδυασμού του και του κ .Γαλιατσάτου και του συνδυασμού του.

Η Επτανησιακή Αναγέννηση δεν έχει κανένα κοινό σημείο πολιτικής και αυτοδιοικητικής  αναφοράς με τον κ. Σπύρου και τη παράταξή του.

Ο κ. Σπύρου δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες της Περιφέρειας, δεν λειτούργησε πολιτικά και επιτελικά τον θεσμό, δεν ενίσχυσε αλλά αποδυνάμωσε ακόμα περισσότερο τη συνοχή της Περιφέρειας τα πήγε ακόμα χειρότερα και από τους διορισμένους περιφερειάρχες με αποτέλεσμα επί των ημερών του η Περιφέρεια της Επτανήσου να φθάσει να είναι προτελευταία στην απορρόφηση των κοινοτικών προγραμμάτων, ανέχτηκε χωρίς αντίδραση την επιχειρούμενη από το  Αθηνοκεντρικό  σύστημα συρρίκνωση των δομών της περιφέρειας, δεν χάραξε  καμμία προγραμματική περιφερειακή πολιτική ανάπτυξης.  Τυχόν επανεκλογή του κ. Σπύρου και της παράταξής του θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και θα εξανεμίσει κάθε προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας και εξόδου από τη κρίση. Για όλα αυτά δεν έχει κανένα λόγο η Επτανησιακή Αναγέννηση να στηρίξει τον κ.Σπύρου και τη παράταξή του.

Απέναντι στον κ.Γαλιατσάτο και τη παράταξή του η Επτανησιακή Αναγέννηση διατηρεί έντονη κριτική στάση για το ζήτημα επηρεασμού της λειτουργίας τους από τον κομματικό φορέα από τον οποίο προέρχονται και αντίστοιχα για το επίπεδο αυτοδιοικητικής ανεξαρτησίας που διαθέτει. Μας ανησυχεί επίσης έντονα η αντιευρωπαική θέση τους ότι θα καταργήσουν και τον Καλλικράτη χωρίς να διευκρινίζουν τις  προθέσεις τους.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Επτανησιακή Αναγέννηση θεωρεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως πολιτικός αυτοδιοικητικός  θεσμός πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα από το κεντρικό σύστημα διακυβέρνησης και να μην είναι προέκτασή του ούτε να αποτελεί ιμάντα εξάρτησης και μεταφοράς κομματικών εντολών.

Απευθύνουμε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας ψήφισαν αλλά και θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό  σε όλους τους πολίτες των Ιονίων Νήσων  για τους νέους αγώνες που έρχονται.

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer