Φωτιά και λαύρα ήταν κυριολεκτικά ο απερχόμενος Διοικητής του νοσοκομείου Αργοστολίου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξής του στον Ionian galaxy 90,8 και τη Γιάννα Κουλουμπή.
Ο Ζαφειρόπουλος για τους «κατσαπλιάδες», τους «φασίστες» και τις «σικέ» συνεντεύξεις του ΣΥΡΙΖΑ…
Πολιτική
11/12/2015 | 07:14

Φωτιά και λαύρα ήταν κυριολεκτικά ο απερχόμενος Διοικητής του νοσοκομείου Αργοστολίου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξής του στον Ionian galaxy 90,8 και τη Γιάννα Κουλουμπή.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος μίλησε για όλους και για όλα, έξω από τα δόντια, ενώ κατήγγειλε δημόσια τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση Τσίπρα και το υπουργείο υγείας αποφάσισε να απολύσει το 95 τοις εκατό των Διοικητών των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει προκήρυξη για τους νέους Διοικητές και χωρίς να έχει λήξει η τρίχρονη θητεία τους.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν όταν περιέγραψε τον τρόπο που έγινε η αξιολόγηση των Διοικητών από το αρμόδιο υπουργείο, «Για να μας διώξουν έπρεπε να βρουν κάποιες φόρμουλες, ώστε να μην καταφύγουμε στην δικαιοσύνη . Μας έστειλαν σε συνέντευξη για να γίνει αξιολόγηση από μια πενταμελή επιτροπή, αν και την απόφαση της είχαν πάρει από το καλοκαίρι. Το έμαθα of the record πως ο Ζαφειρόπουλος πρέπει να πέσει γιατί αλλιώς θα πέσουν κεφάλια. Έβαλε βέτο στην παραμονή μου η νομαρχιακή του σύριζα στην Πάτρα. Γιατί ο δεξιός είναι άχρηστος, πρέπει να φύγει, ήθελαν να μου πάρουν το κεφάλι επειδή ήμουν γραμματέας στη ΝΟΔΕ Αχαΐας. Λες και ο γραμματέας της ΝΟΔΕ δεν μπορεί να έχει μεταπτυχιακά, δεν μπορεί να έχει κάνει σπουδές στην Αμερική, δεν μπορεί να έχει διοικητικές ικανότητες, πρέπει να του πάρουμε το κεφάλι. Για να καλύψουν λοιπόν την ανομία, έκαναν πενταμελή επιτροπή, μας έστειλαν σε μια συνέντευξη και πήγαμε πάνω και ήταν για γέλια οι περισσότεροι. Ο πρόεδρος είχε μια πίπα και κάπνιζε και έλεγε τις θεωρίες του, άλλος έξυνε το κεφάλι του και το όλο αποτέλεσμα ήταν σικέ! Στημένο!»
Και για τον υφυπουργό υγείας όμως χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως έχει «αλώσει» όλο το υπουργείο, «εχει κάνει ένα υπουργείο μπάχαλο ο Πολλάκης, έχει αλώσει όλο το υπουργείο, έχουν χάσει την μπάλα, ξήλωσε όλο το νοσοκομειακό σύστημα της χώρας χωρίς να υπάρχουν αντικαταστατές. Έπρεπε να βγάλουν πρώτα την προκήρυξη και να έρθουν οι καινούριοι Διοικητές να τους παραδώσουμε, αφού ήθελαν να βγάλουν εμάς και να βάλουν τους δικούς τους».
Όσο δε για τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, στην οποία ανήκει η Κεφαλονιά, τον κατηγόρησε ευθέως ότι τον αναζήτησε για σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει και εκείνος ούτε καν απάντησε. Μάλιστα προς το τέλος της συζήτησης αποκάλυψε πως το θέμα αυτό αφορούσε την αποχώρηση του κ. Καλλίνικου από το Χειρουργικό στο τέλος του χρόνου, «ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο κύριος Γιαννόπουλος από την Πάτρα, αντί να μιλά μαζί μου, μιλούσε με τους συνδικαλιστές, του έστειλα επείγον μήνυμα να με πάρει για σοβαρό θέμα του νοσοκομείου και ακόμη περιμένω. Θα καιγόταν το νοσοκομείο και θα το μάθαινε από τους συνδικαλιστές. Αυτή είναι η νοοτροπία τους, έτσι ήθελαν να δουλέψουν!»
Αποκαλυπτικός ήταν και για την πτέρυγα Βεργωτή, για το άνοιγμα της οποίας είπε πως δέχτηκε κριτική επειδή δεν λειτούργησε η ΜΕΘ. «Ακόμη και για την πτέρυγα Βεργωτή που την άνοιξα κατακρίθηκα. Κατηγορήθηκα επειδή δεν άνοιξα και τη ΜΕΘ. Ας μου έφερναν 20 γιατρούς και ας έδιναν τα λεφτά να την ανοίξω. Ε βέβαια, να μη φανεί ότι ο δεξιός Διοικητής έκανε κάτι καλό. Μόνο οι αριστεροί έχουν αυτό το προνόμιο. Δεν μιλώ φυσικά για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώ για τα κακοπροαίρετα στελέχη, μιλώ για τους κατσαπλιάδες, όπως τέτοιοι υπάρχουν και στη ΝΔ. Κοίταζαν αν θα πάω το καλοκαίρι να κάνω ένα μπάνιο… Ήμαρτον! KGB! Φασίστες είναι!»
Παράλληλα, αποκάλυψε πως εδώ και ένα χρόνο έχει κάνει όλες τις κινήσεις για να έρθουν στο νοσοκομείο ένα εκατ. Δολάρια από το ίδρυμα Βεργωτή, αλλά το υπουργείο υγείας δεν έχει ακόμη συντάξει τη σχετική τροπολογία και κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα. Μάλιστα, έχει γίνει σχεδιασμός για το που ακριβώς θα διατεθούν, ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με το νομικό και τεχνικό τμήμα του ιδρύματος, ενώ έχει ενημερώσει και την Βουλευτή του νομού, κα Θεοπεφτάτου, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Ένα ακόμη θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν η περιβόητη ακίνητη περιουσία του νοσοκομείου, «βάλαμε τάξη στην ακίνητη περιουσία, μάθαμε ποια είναι η ακίνητη περιουσία, έβαλα νομικό σύμβουλο και διασφαλίσαμε τα περιουσιακά στοιχεία του νοσοκομείου».
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά σχετικά με την απόλυσή του, αλλά και στην περίπτωση που διαπιστώσει εσκεμμένα χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγησή του, «κατάφεραν να μου πάρουν το κεφάλι, αλλά θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, αν δω μάλιστα ότι υπάρχει χαμηλή βαθμολογία εσκεμμένα, θα κινηθώ και κατά αυτού που έβαλε την βαθμολογία. Να μου τεκμηριώσει γιατί έβαλε αυτήν την βαθμολογία. Τελείωσαν τα ψέματα».
Πάντως, για την παραμονή του εδώ και τους Κεφαλλονίτες συνολικά μόνο καλά είχε να πει ο Παν. Ζαφειρόπουλος, «φεύγω με νοσταλγία, με χαρά, έχετε ωραία κουρλαμάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που με στήριξε, με αγάπησε και με αγκάλιασε. Δεσμεύομαι ότι κάθε καλοκαίρι θα είμαι εδώ. Δεν κοίταξα ποτέ τα κόμματα μέσα στο νοσοκομείο, ήμουν ακριβοδίκαιος μέσα στο νοσοκομείο, ίσως κάποιες φορές να ήμουν σκληρός, έπρεπε όμως να είμαι έτσι για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον και τον Έλληνα φορολογούμενο».

zafeiropoluos_gianna

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer