Με συμμάχους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μαθητές, τις γυναίκες να δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης
Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος χαιρετίζει της κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών
Κοινωνία
16/11/2015 | 23:19

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος χαιρετίζει τους συναδέλφους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, τους επαγγελματικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, την ΟΓΕ και ιδιαίτερα την νέα γενιά που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση τις 12-11-2015.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
«Τα μέτρα που ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό της καταχρεωμένης μικρής επιχείρησης, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την κυριαρχία των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων που ενισχύονται με τα νέα μέτρα»
Το επόμενο διάστημα η επίθεση της κυβέρνησης κεφαλαίου όπως όλα δείχνουν εντείνεται και η ζωή μας θα επιδεινωθεί.
Μερικά από τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και θα τα βρούμε μπροστά μας, αφορούν: Απελευθέρωση πλειστηριασμών, μαζικές διακοπές ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, απολύσεις στις τράπεζες, επιδρομή στο εισόδημα των μικρών ΕΒΕ και αγροτών. Ξεχωριστή θέση σε όλα αυτά έχει το ασφαλιστικό που η κυβέρνηση ετοιμάζεται άμεσα να καταθέσει νομοσχέδιο, από το οποίο κανείς και τίποτα δεν μένει ανεπηρέαστο (συντάξεις και υγεία πρόνοια που παραπαίουν)
Οι μικροεπαγγελματίες, με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική απεργία δείξαμε το δρόμο διεξόδου από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και σπάσαμε τη μοιρολατρία απέναντι στα προβλήματα μας.
Στις επαφές που είχαμε με τους συναδέλφους το προηγούμενο διάστημα για την οργάνωση της απεργίας, μετρήσαμε βήματα στην κινητοποίηση νέων δυνάμεων και στη συσπείρωση περισσότερων στο αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ.
Το κυρίαρχο στις συζητήσεις που ανοίγουμε είναι η αναγκαιότητα του αγώνα, οργανωμένου από τα κάτω.
Δεν περιμένουμε από άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα, δεν υπάρχουν ιεραπόστολοι και σωτήρες. Πιστεύουμε στη δύναμή μας, ο εχθρός είναι δυνατός, αλλά όχι ανίκητος».
Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν
Με αγωνιστικές αποφάσεις στο σύλλογό μας, υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας.
Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν χαμένους και κερδισμένους. Με τις προτάσεις τους δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση ώστε να περάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση τα μέτρα.
Καλούμε σε ανυποχώρητο αγώνα
Με συμμάχους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μαθητές, τις γυναίκες να δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., μονοπωλίων, για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για συνολικότερες αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer