Εξελέγη πριν από λίγο ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ο Δημήτριος Αργυρός ΝΕΟΣ Μητροπολίτης Κεφαλληνίας
Δημοφιλή
09/10/2015 | 10:14

Εξελέγη πριν από λίγο ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μέχρι σήμερα Διευθυντής της Σχολής Βελλά Ιωαννίνων αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός με 69 ψήφους έναντι 9 του αρχ. Νικολάου Χαρτουλιάρη.

Το σώμα της Ιεραρχίας εξέλεξε για νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας τον Δημήτριο Αργυρό, όπως αναμενόταν άλλωστε. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετούς μήνες, αμέσως μετά το θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Γεράσιμου, όπως είχε αναφερθεί, ήταν ο επικρατέστερος για την εκλογή του στη θέση έχοντας την αμέριστη στήριξη του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου

Το Τριπρόσωπο

Η Ιεραρχία και αυτή τη φορά λαμβάνει σοβαρά την πρόταση του Αρχιεπισκόπου δίνοντας το προβάδισμα στον αρχιμανδρίτη Δημήτριο Αργυρό.

Συγκεκριμένα, το Τριπρόσωπο συνθέτουν οι αρχιμανδρίτες:

Δημήτριος Αργυρός 66
Νικόλαος Χαρτουλιάρης 22
Ειρηναίος Καλογήρου 15

Ποιος είναι ο Δημήτριο Αργυρός

O Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός διευθυντής της εκκλησιαστικής σχολής Βελλάς Ιωαννίνων. Ο Λευκαδίτης ιερωμένος με καταγωγή από το Φτερνό όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει την πιο δύσκολη και συναισθηματικά Μητρόπολη της χώρας, μετά την αιφνίδια κοίμηση του Μακαριστού Γεράσιμου.
O Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός ήταν και στο παρελθόν υποψήφιος για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, όπου επί συνόλου 73 ψηφισάντων είχε λάβει 16 ψήφους με πρώτο τον Αρχιμανδρίτης Μάξιμο Παπαγιάννη που πήρε 46 ψήφους και τρίτο στη σειρά με 7 ψήφους τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Στεργίου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer