Η πιο σημαντική είδηση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ήταν ότι η Δημοτική Αρχή φέρεται αποφασισμένη να φτάσει ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το θέμα του Πλατύ Γιαλού.
Ο Δήμος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τον Πλατύ Γιαλό! (βίντεο)
Πολιτική
07/07/2016 | 12:13

Η πιο σημαντική είδηση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ήταν ότι η Δημοτική Αρχή φέρεται αποφασισμένη να φτάσει ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το θέμα του Πλατύ Γιαλού, αφού με βάση τα στοιχεία που επεξεργάζονται τα αρμόδια όργανα του Δήμου, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο Δήμος να βγει κερδισμένος.

Το σκεπτικό αυτό ανέλυσε κατανοητά ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Είπε λοιπόν ότι η ΕΤΑΔ έγινε φορέας διαχείρισης με βάση τις απαλλοτριώσεις που έκανε η Χούντα σε όπισθεν όμορα οικόπεδα. Σήμερα αυτοί οι λόγοι εκλείπουν, αφού το οικόπεδο πίσω από τον αιγιαλό ανήκει στον Δήμο Κεφαλλονιάς και για αυτό θα προσφύγει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να φύγει από φορέας διαχείρισης η ΕΤΑΔ και να ισχύσει ό, τι και για τις άλλες παραλίες.

Ο κ. Λυκούδης όμως έκανε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα αναπτύξει στο οικόπεδό του δημοτική επιχείρηση και συγκεκριμένα αναψυκτήριο με πολύ καλύτερες προδιαγραφές από το προηγούμενο, παροχή πιο ποιοτικών υπηρεσιών και καλύτερες τιμές.

Πριν από την αναφορά του σχεδίου όμως που έχει η Δημοτική Αρχή, ο κ. Λυκούδης, άσκησε έντονη κριτική στη στάση που κράτησε για το ζήτημα του Πλατύ Γιαλού ένα τμήμα της Αντιπολίτευσης, το οποίο, με βάση τα λεγόμενά του, αντί να ασκήσει κριτική στον ηθικό αυτουργό του ξεπουλήματος που επιχειρείται, δηλαδή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιχείρηση να “ξιφουλκήσει” με τη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο εδώ και μήνες από το να παλεύει να βρει μια επωφελή για το νησί και τους κατοίκους λύση. Αυτό το κομμάτι της Αντιπολίτευσης το ονόμασε “Λούνα – Παρκ” και το ξεχώρισε από τη θεσμική Αντιπολίτευση που άσκησε μόνο η παράταξη του Γεράσιμου Δημητράτου, μιλώντας για οργανωμένο αγώνα του Δήμου απέναντι στο ξεπούλημα που επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης.

ds-06-07-2016-2-1 ds-06-07-2016-3 ds-06-07-2016-4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer