Για το έργο της με τίτλο «Προσεισμική Κεφαλονιά» η συγγραφέας – δημοσιογράφος μέσα από σπάνιες φωτογραφίες απεικονίζει με γλαφυρό τρόπο το νησί μας πριν το 1953.
Ο Δήμος Κεφαλονιάς τίμησε την Διονυσία!
Κοινωνία
04/08/2013 | 12:21

Έναν σπουδαίο άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στη ανάδειξη και μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής Κεφαλονιάς, την Διονυσία Πουλάκη – Κατεβάτη, τίμησε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, χθες το βράδυ στην Αγία Ευφημία. Κατά το πέρας της 4ης Θεματικής Ενότητας της εβδομάδας των αποδήμων, ο δήμος Κεφαλονιάς τίμησε για το έργο και την ανεκτίμητη πολιτιστική της συνεισφορά την Διονυσία Κατεβάτη (ιστορικό μέλος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών). Η Νιόνια (όπως την αποκαλούν στην Πύλαρο) φανερά συγκινημένη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τόσο προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, όσο και σε αυτούς που τόσα χρόνια στηρίζουν το έργο της. Την τιμητική διάκριση έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού (η ψυχή της εβδομάδας Αποδήμων) κ. Βαγγέλης Κεκάτος.

Η Διονύσια με γλαφυρό τρόπο διάβασε κομμάτια από το έργο της «Προσεισμική Κεφαλονιά», ενώ ξύπνησε αναμνήσεις με τα σλάιτς από τη παλιά Κεφαλονιά. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η αναπάντεχη επίσκεψη του σεισμού τον Αύγουστο του 1953 στην Κεφαλονιά δεν άφησε σχεδόν τίποτα απ’ όσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εικονίζονται. Άθελα τα μάτια της ψυχής γυρίζουν πίσω στις τρυφερές εικόνες. Εικόνες που άξαφνα χάθηκαν όταν ο βαθύς βρυχηθμός που ακούστηκε συνεπήρε μεμιάς στην αγκαλιά του τον πολιτισμό αιώνων».
Η αγαπημένη μας Νιόνια κλείνοντας τη σύντομη παρουσία της  συγκινημένη δήλωσε ότι μέσα από τις φωτογραφίες απεικονίζεται η απαράμιλλη ομορφιά του νησιού, που τελικά ποτέ δεν χάθηκε…

katevath4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer