Που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη
Ο Δήμος Κεφαλονιάς σε σύσκεψη για την κρουαζιέρα
Τουρισμός
30/12/2014 | 16:29

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2014, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ευρεία Σύσκεψη με θέμα : «Η Κρουαζιέρα ως πυλώνας ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι Θεσμικοί Φορείς του Θαλάσσιου Τουρισμού, οι Διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων, εκπρόσωποι των Εταιρειών Κρουαζιέρας και Στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση και τον Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος , ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία του Τουρισμού Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του Νησιού, ως σταθερά ανερχόμενου προορισμού για όλες τις μορφές του θαλάσσιου Τουρισμού.

Επιπλέον ο κ.Κεκάτος είχε συνεργασία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ.Γεώργιο Καστελλάνο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επίσημης ένταξης της Κεφαλονιάς στην Ένωση Λιμένων και ότι στο νέο πληροφοριακό έντυπο που θα διανεμηθεί στη SeaTrade στο Miami το 2015, θα έχει συμπεριληφθεί και το Νησί μας.

Επιπλέον προγραμματίζεται η δημιουργία μίας Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της Κρουαζιέρας από τους συναρμόδιους Φορείς, η οποία θα επιλύει έγκαιρα κάθε θέμα ή δυσκολία, που εμποδίζει την ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού στη Χώρα μας.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς, θέτοντας σε αυστηρή προτεραιότητα κάθε παράγοντα  που ευνοεί την ανάπτυξη όλων των μορφών του θαλάσσιου Τουρισμού, θα δώσει και το 2015, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 2011, με τη συμμετοχή του αρμοδίου Α/Δημάρχου κ.Ε.Κεκάτου, δυναμικό παρών στις Seatrade Miami και Hamburg, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νησιού.

cruise cruise2 cruise3

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer