Επιστολή προς τον Διοικητή του Ι.ΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον αρμόδιο υποδιοικητή Διονύσιο Πατσούρη απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
Ο Δήμος ζητά Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
09/03/2015 | 15:33

Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο  και τον αρμόδιο υποδιοικητή Πατσούρη Διονύσιο  απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με κύριο αίτημα την σύσταση ενός ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο νησί μας(ΚΕ.Π.Α) ,το οποίο πρέπει να αποτελεί θέμα προτεραιότητας για τα άτομα με αναπηρία και  τις οικογένειες του, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία των δημοτών μας.

Παράλληλα έγινε αναφορά, όπως και σε παλιότερα έγγραφα  ότι ο Νομός Κεφαλληνίας και Ιθάκης  δεν έχει ΚΕΠΑ όπως όμοροι νομοί, καθώς και τις αντικειμενικές ιδιαιτερότητες λόγω της πρόσβασης στην Πάτρα δια Θαλάσσης.

Επισημάνθηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο ΚΕ.Π.Α. Πάτρας  για την τελική εξέταση από την Υγειονομική Επιτροπή. Σαν αποτέλεσμα της έλλειψης ΚΕΠΑ στην Κεφαλλονιά οι συνέπειες για τα άτομα με αναπηρία είναι πολλές και συγκεκριμένα: ταλαιπωρία λόγω της επιβαρυμένης σε πολλές περιπτώσεις κατάστασης τους , οικονομικό κόστος λόγω των  εξόδων μετακίνησης, καύσιμα κ.ά

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη μνεία στις επιτροπές που εκτάκτως συνεδριάζουν στο ΙΚΑ του Αργοστολίου, οι οποίες δεν επαρκούν και επιπλέον σύμφωνα με διαμαρτυρίες πολιτών δεν περιλαμβάνουν το σύνολο αυτών και πολλοί πολίτες αναγκάζονται να μεταβούν στο ΚΕ.Π.Α Πάτρας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer