Παρέλασε κρατώντας τη Σημαία της Ακροπόλεως που είχε δωρίσει η Προεδρική Φρουρά στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης τίμησε την 25η Μαρτίου
 Ομογένεια
05/04/2014 | 10:06

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο το βράδυ της Πέμπτης άνοιξε διάπλατα τις πύλες του Σπιτιού του Λαού, όπως απεκάλεσε την έπαυλη «Gracie Mansion» στο Μανχάταν, για να υποδεχτεί και να γιορτάσει με την Ομογένεια την 193η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο Ντε Μπλάσιο, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» το απόγευμα της Κυριακής συμμετείχε στην παρέλαση και μάλιστα παρέλασε κρατώντας μαζί με τους αριστούχους μαθητές των κοινοτικών σχολείων τη Σημαία της Ακροπόλεως που είχε δωρίσει η Προεδρική Φρουρά στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση διέφερε από εκείνες που διοργάνωνε ο προκάτοχός του διότι οι προσκεκλημένοι δεν στήνονταν στην ουρά για να φωτογραφηθούν με τον δήμαρχο, αλλά είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έπαυλη και να μάθουν από τους ξεναγούς που υπήρχαν σε κάθε δωμάτιο άγνωστες για πολλούς λεπτομέρειες της ιστορίας της. Μάλιστα παρείχε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της Ομογένειας και άλλους προσκεκλημένους να απολαύσουν τα εδέσματα που προσέφεραν τα ομογενειακά εστιατόρια πολύ πιο άνετα από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον πολιτειακό γερουσιαστή της Αστόριας Μιχάλη Γιάνναρη, τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κωνσταντινίδη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρο Γαλάτουλα, τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας πρέσβη Μιχάλη Σπινέλλη, τον πρόξενο της Ελλάδας Μάνο Κουμπαράκη, τον γενικό πρόξενο της Κύπρου, πρέσβη Βασίλη Φιλίππου και άλλους εκπροσώπους.

Και ήταν η πρώτη φορά που στην εξέδρα ήταν μόνο ο δήμαρχος, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, η «Μις Ανεξαρτησία» Σωτηρία-Ειρήνη Σωτηροπούλου και η νέα διευθύντρια διακοινοτικών υποθέσεων, η ομογενής Εμα Γουλφ.

dhmarxos ny

 

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer