Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης με τα τραγούδια του πατέρα του στο Δημοτικό Θέατρο ο "Κέφαλος", το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης με τα τραγούδια του πατέρα του στον “Κέφαλο”
Πολιτισμός
05/02/2016 | 18:04

Ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, συνθέτη και τραγουδοποιού Γρήγορη Μπιθικώτση, που φέτος κλείνουν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας, μέσα από τα μάτια και τη φωνή του συνονόματου γιου αλλά και συνεχιστή του στα μουσικά δρώμενα, Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση.
Ο “ΣΕΡ “του Ελληνικού τραγουδιού, όπως χαρακτηριστικά τον ονόμασαν, σφράγισε με τη φωνή του αλλά και με τις προσωπικές του συνθέσεις το Ελληνικό τραγούδι και γαλούχησε τουλάχιστον τρεις γενιές. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια κορυφαίων συνθετών που θα αντηχούν στα αυτιά μας όσο υπάρχει Ελλάδα.
Από τον Τσιτσάνη τον Βαμβακάρη το Χιώτη τον Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες πού ο ίδιος συνέθεσε, έως τον Σταύρο Ξαρχάκο τον Μάνο Χατζιδάκι και βέβαια τον Μίκη Θεοδωράκη.
Η μεγαλοσύνη του και η δοξασμένη πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο συνυπήρξαν με τη σεμνότητα, την πραότητα, την καλοσύνη και την υπερηφάνεια. Η ψυχή και η φωνή του, η φωνή της Ελλάδας, αντιπροσώπευσε το αυθεντικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πολύπαθης χώρας μας.

Τράβηξε ψηλά, πολύ ψηλά και θα βρίσκεται για πάντα στην κορυφή.

Τον Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση συνοδεύουν επί σκηνής η ορχήστρα “Γρηγόρης Μπιθικώτσης” με μαέστρο τον Σπύρο Παγιάτη και 2 γυναικείες φωνές ..
mpithikwtshs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer