Στην ετήσια δεξίωση που δόθηκε στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία“ παραβρέθηκε ο Παναγής Γεράκης και η οικογένειά του προσκεκλημένοι από τον Suvit Yodmani Πρέσβη της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα
Ο Γεράκης φέρνει κοντά Κεφαλονιά και Ταϊλάνδη
Κοινωνία
05/01/2013 | 19:03

Στην ετήσια δεξίωση που δόθηκε  παραμονές εορτών των Χριστουγέννων στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία“ παραβρέθηκε ο Παναγής Γεράκης και η οικογένειά του προσκεκλημένοι από τον κ. Suvit Yodmani Πρέσβη της Ταϋλάνδης στην Ελλάδα.

Η σχέση του Π. Γεράκη με την εν λόγω χώρα οφείλεται στο ιστορικά αποδεδειγμένο αναμφισβήτητο γεγονός του προγόνου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΓΕΡΑΚΗ  ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΣ ΦΩΚΑ – ΣΟΥΠΙΩΝΑΤΟΥ για τον οποίο η ιστορική του διαδρομή στο τόπο αυτό είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Συζητήθηκε επίσης η επίσκεψη και φιλοξενία του κ. Πρέσβη την 2/2/2013 ημερομηνία σημαντική για την οικογένεια. Επί σειρά ετών εορτάζεται από την ανέγερση του κτητορικού ναού  της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ το έτος 1670 με χρήματα που είχε στείλει στην μητέρα του Τζαννέτα Φωκά – Σουπιωνάτου   και την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΡΕΦΟΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ο Κωνσταντίνος Γεράκης και από τότε εορτάζεται κάθε χρόνο και  μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953 μεταφέρεται η εικόνα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων όπου τελείται η Ιερά Πανήγυρης χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κεφ/νιας.

Ακόμη μελετάται η αδελφοποίηση των δύο Μητροπολιτικών Δήμων Λόπμπουρι – Κεφαλονιάς με όσο το δυνατόν ωφελίμους για τις δύο πλευρές σκοπούς.

Όπως και νεώτερο δεύτερο ταξίδι της οικογένειας Π. Γεράκη  στην Ταυλάνδη στις 14 Φεβρουαρίου ημέρα απονομής τιμών στον πρόγονο τους  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑΚΗ πρωτοσύμβουλο του βασιλιά ΝΑΡΑΙ που με το μεταρρυθμιστικό του έργο συνέβαλε αποφασιστικά  στην ανάπτυξη της χώρας την εποχή εκείνη την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων ευρωπαϊκού πολιτισμού και του χριστιανισμού σε κράτη της κεντρικής Ασίας.

 

gerakhs-presbhs2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer