Ο συνεργάτης του e-kefalonia Ανδρέας Κωνσταντάτος στην Νέα Υόρκη.
Ο Βασίλης Κοκκόσης μας κάνει περήφανους στη Νέα Υόρκη
 Ομογένεια
15/12/2016 | 08:16

Του ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Στη Νέα Υόρκη, την οικονομική και επιχειρηματική πρωτεύουσα του πλανήτη έχουν εγκατασταθεί και προοδεύουν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες συμπατριώτες μας που μας κάνουν περήφανους με όσα έχουν καταφέρει.

Συνάντησα έναν από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες, τον Βασίλη Κοκκόση, σε εάν από τα deli που διατηρεί στην έβδομη λεωφόρο, όπου εκεί με τα παιδιά του και τα ανίψια του δουλεύει συνεχώς για να εξυπηρετήσει χιλιάδες Νεοϋορκέζους αλλά και τουρίστες  που περνούν από την περίφημη Times Square.

Στο Majestic Deli ο Βασιλης Κοκκοσης με τον ανηψιο του Σπύρο Αθανασατο, τον Ανδρέα Κωνσταντάτο, τον Λεωνιδα Κωνσταντάτο και τη σύζυγο του Ανδρομαχη

Μιλήσαμε  για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι στεναχωρημένος με όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, όπως όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού. Θα ήθελε τα πράγματα να είναι καλύτερα για να ανοίξει κάποια επιχείρηση στην Ελλάδα και έτσι να μένει περισσότερο χρόνο στο νησί. Αλλά το όνειρο μιας επιχείρησης στην Ελλάδα και επιστροφής ολοένα και απομακρύνεται.

Το Majestic Deli του Βασίλη Κοκκόση

Επειδή όμως ο Βασίλης είναι ανήσυχο πνεύμα και δεν μπορεί να περιμένει ποτέ θα καλυτερέψει η κατάσταση στην Ελλάδα προσπαθεί  να επεκτείνει την επιχειρηματική του δράση στη Νεα Υόρκη, εκεί κοντά στην έβδομη λεωφόρο όπου διατηρεί δυο μαγαζιά το Premier deli cafe και το Majestic delicatessen cafe.

Ο Βασίλης Κοκκοσης στις αρχές της δεκαετίας του 70. Τα πρώτα χρονια του στην Νέα Υόρκη

Ο Βασίλης Κοκκόσης κατάγεται από το Πυργί, είναι παντρεμένος με την Ευτυχία με την οποία έχει δυο αγόρια τον Σπύρο και τον Παναγιώτη. Ήρθε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και τώρα πρωταγωνιστεί,  με την επιχειρηματική του δράση, με την ανάμειξη του στα κοινά ως πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλλονιτών «Ο Αίνος», – πρόκειται ένα ζωντανό σύλλογο που αποτελεί στέγη για όλους τους Κεφαλλονίτες της αμερικανικής μεγαλούπολης – αλλά κυρίως με τη φιλανθρωπική του δράση κι ας μην μιλά γι αυτή.

O Βασίλης Κοκκοσης με το γιο του Σπυρο Κοκκοση και τον Ανδρέα Κωνσταντάτο στο Premier Deli

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer