Οι παρεμβάσεις αυτές κρίθηκαν απολύτως επιτυχείς και για αυτό το λόγο το Κέντρο προγραμματίζει σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Ο «Απόπλους» πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε σχολεία της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
27/01/2012 | 14:11

Το Κέντρο Πρόληψης των Eξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Απόπλους» πραγματοποίησε απο τις 13 Δεκεμβρίου 2011 έως και τις 26 Ιανουαρίου 2012 σειρά βραχέων παρεμβάσεων σε τάξεις Β’ και Γ’ Γυμνασίου σχολείων της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης με θέμα τις εξαρτήσεις.
Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν 2ωρες παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου στα τμήματα της Γ’ Γυμνασίου του Πετριτσίου Γυμνασίου Ληξουρίου, του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, του Γυμνασίου Κεραμειών καθώς και στα τμήματα της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Ιθάκης. Οι παρεμβάσεις είχαν ως στόχο την επεξεργασία σε συνεργασία με τους μαθητές της γενικότερης έννοιας της εξάρτησης και των διαφόρων εκφάνσεων που αυτή μπορεί να έχει (απο ουσίες, απο προϊόντα, απο συμπεριφορές, απο το internet κ.α.). Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που ενέχουν οι διάφορες εξαρτήσεις είτε για την ψυχική, είτε για τη σωματική υγεία του ανθρώπου και συζητήθηκαν τρόποι διαχείρησης και αποφυγής τους.
Οι παρεμβάσεις αυτές κρίθηκαν απολύτως επιτυχείς και για αυτό το λόγο το Κέντρο προγραμματίζει σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων Κεφαλληνίας και Ιθάκης τη συνέχισή τους. Ήδη έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και στο ΕΠΑΛ Ιθάκης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer