Δεσμευόμαστε ότι το 2017 θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια ορμή και επιμονή για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας, προς όφελος των πολιτών της Ιόνιας Περιφέρειας
Ο απολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2016 από το Θόδωρο Γαλιατσάτο
Πολιτική
20/03/2017 | 10:07

Ο απολογισμός πεπραγμένων του 2016 αποτελεί τη δεύτερη ετήσια λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής στους πολίτες, σε υλοποίηση της σταθερής μας βούλησης για διαφάνεια και δημοκρατία.
Για εμάς ο απολογισμός δεν αποτελεί απλή υποχρέωση, όπως απορρέει από το νομικό πλαίσιο, αλλά κορυφαία πράξη ευθύνης της Περιφερειακής Αρχής και συμμετοχής και ενημέρωσης των θεσμικών οργάνων, των φορέων και πολιτών.
Η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά ολοκλήρωσης θεσμικών αλλαγών και πρωτοβουλιών, μια χρονιά που με μεγάλη και συνεχή προσπάθεια των αιρετών συναδέλφων και των συνεργατών μας στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με προσήλωση στη στρατηγική που έχουμε χαράξει και στους στόχους που έχουμε θέσει, κατορθώσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
Με την εμπειρία που αποκομίσαμε από το πρώτο έτος ανάληψης των καθηκόντων μας προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας διοίκησης και εφαρμοσμένης πολιτικής με στόχο να καταστήσουμε τα Ιόνια Νησιά «Ελκυστικό Προορισμό & Βιώσιμο Τόπο», με
1.τη διαφοροποίηση του παραγωγικού συστήματος & προτύπου με αναφορά στην «έξυπνη εξειδίκευση»,
2.την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, με γνώμονα την παροχή «ίσων ευκαιριών», και
3. τη διαχείριση του περιβάλλοντος & του χώρου, στην κατεύθυνση της «βιωσιμότητας»

Αναμφίβολα κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε ένα έντονα δυσμενές περιβάλλον – κυρίως οικονομικό – παρά ταύτα θεωρούμε ότι πολλά έγιναν και μένουν να γίνουν ακόμη και άλλα.
Στη νέα χρονιά που διανύουμε μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πιο ανταγωνιστικό
παραγωγικό σύστημα με ισχυρές διαπεριφερειακές διασυνδέσεις και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη κρίση και τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες από τις πολιτικές προσαρμογής.
Τα πεπραγμένα μας για το 2016 κατατίθενται ενώπιον όλων, επιζητώντας την καλόπιστη κριτική, τη δημιουργική συζήτηση και σύνθεση ιδεών, προτάσεων και απόψεων. Δεσμευόμαστε ότι το 2017 θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια ορμή και επιμονή για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας, προς όφελος των πολιτών της Ιόνιας Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer