Ο Σωτήρης Κουρής είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους παρευρισκομένους τα προβλήματα των επαγγελματιών αλλά και της περιοχής
Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε συνάντηση επαγγελματιών στον Πόρο
Πολιτική
25/01/2014 | 10:35

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής παραβρέθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 σε συνάντηση επαγγελματιών της περιοχής του Πόρου που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ελειού Πρόννων κ Βασιλείου Καμπίτση.

Στην συνάντηση αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους παρευρισκομένους τα προβλήματα των επαγγελματιών αλλά και της περιοχής ιδιαίτερα την δεδομένη εποχή που το νησί μας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις επώδυνες επιπτώσεις της κρίσης οι οποίες είναι καταφανείς στην περιοχή του Πόρου.

Οι επαγγελματίες ανέλυσαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους τονίζοντας ότι ” ο Πόρος, αποτέλεσε σχεδόν την μοναδικό τόπο της Κεφαλονιάς που χαρακτηρίστηκε από μειωμένη επισκεψιμότητα και δεν καρπώθηκε τα οφέλη από την έλευση των τουριστών την θερινή περίοδο, όταν σχεδόν στο σύνολό της η Κεφαλονιά εμφάνισε σημαντική άνοδο στον τουρισμό”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης,  ανέλυσε στους παρευρισκομένους το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας παράλληλα την συνεχείς διεκδικήσεις και την δεδηλωμένη διαρκή προσπάθεια και τις παρεμβάσεις του, για ο, τι αφορά στην Κεφαλονιά και Ιθάκη. Ενημέρωσε ότι ήδη εκτελείται το έργο που αφορά στην οδό Αργοστολίου-Πόρου ήτοι η επισκευή ΕΟΔ Πόρου-Αργοστολίου ( έως την διασταύρωση με την Σκάλα ) που  περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και διαπλατύνσεις εντός των χωριών από παλιές απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 706.000€. Έχει εγκριθεί και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης το έργο ανάσχεσης καταπτώσεων προϋπολογισμού 150000€ (φαράγγι) και  μελετάται η δημιουργία κόμβου στην είσοδο του Πόρου καθώς και η αντικατάσταση της γέφυρας Μπέλεϋ για την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών προσβάσεων.

Ακόμη αναφορικά με την Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου, ο Αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε ότι έχουν εγκριθεί και εξελίσσονται :

1. Αναστύλωση και επισκευή της εκκλησίας και του περιβάλλοντος χώρου. Συντήρηση των εικόνων  Π/Υ  570.000 €

2. Επισκευή του δασικού δρόμου προς Ιερά Μονή Π/Υ 200.000 €

3. Ένταξη της Ιεράς Μονής στα πρότυπα Αγροκτήματα, με διαμόρφωση των καλλιεργημένων εδαφών και φύτευση αμπελώνων και παραδοσιακών καλλιεργειών .

Ακόμη δρομολογούνται:

1.      η επισκευή και οδική ασφάλεια ΕΟΔ  Τζαννάτων – Πυργίου Π/Υ 600.000 €.

2.      o καθαρισμός υδρογραφικού δικτύου ( ρέματα ) Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Π/Υ 70.000€.

3.      η προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων του σπηλαίου της Δράκαινας Π/Υ 30.000€.

4.      η κατασκευή προστατευτικού στεγάστρου Μυκηναϊκού βασιλικού τάφου Τζαννάτων . Π/ Υ 20.000€.

Επιπλέον έχει λάβει χώρα  διάθεση Ελαστικοφόρου Φορτωτή, και Ελπιστιοφόρου μπουλντόζας για την επισκευή και διαμόρφωση τμημάτων του Επαρχιακού, Αγροτικού Δικτύου και των ρεμάτων. Ξεχωριστή έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα και την χρηστικότητα του λιμένα στον Πόρο, με την προϋπόθεση της αναβάθμισής του διαμέσου της κατασκευής των αναλόγων χερσαίων εγκαταστάσεων που θα υποστηρίζουν με αξιώσεις την λειτουργία του.

Ακολούθως ο κ Κουρής αναφέρθηκε στο χωροταξικό σχέδιο για την περιοχή που συζητείται αυτή την περίοδο και τόνισε την σπουδαιότητα του για τον σχεδιασμό και διαμόρφωση των μελλοντικών χρήσεων, ενώ ανέπτυξε ενδελεχώς το πρόγραμμα της Τουριστικής προβολής για το σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και ειδικά για την προώθηση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλονιάς.

kourhs

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer