Στην κυριολεξία τον ανέκριναν για κάθε πτυχή και εξαγγελία των στόχων του και των δεσμεύσεών του
Ο Αλέκος Καλαφάτης συνομίλησε με την νεολαία στο Αργοστόλι
Πολιτική
08/05/2014 | 10:28

Ο Αλέκος Καλαφάτης ανταποκρίθηκε στην πρόταση της νεολαίας του συνδυασμού του και συνομίλησε μαζί τους την Τετάρτη 7 Μαΐου  στο Αργοστόλι. Η συγκέντρωση έγινε στα σκαλοπάτια του δικαστικού μεγάρου στο Λιθόστρωτο.

Ήταν μια εντυπωσιακή και γόνιμη πρωτοβουλία. Ξεχωριστή και ασυνήθιστη. Γι αυτό και πολλά μέσα ενημέρωσης (κυρίως του διαδικτύου- έδειξαν ενδιαφέρον και κάλυψαν όλη την εκδήλωση που διήρκησε περίπου δύο ώρες!

Μετά από την εισαγωγή και το καλωσόρισμα των νεολαίων, μια μικρή εισαγωγή του Αλέκου Καλαφάτη οι νεολαίοι – που ξεπερνούσαν τα 100 άτομα- τοποθετήθηκαν και υπέβαλλαν ερωτήσεις για όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν τους ίδιους και το δήμο μας.

Στην κυριολεξία ανέκριναν τον Αλέκο για κάθε πτυχή και εξαγγελία των στόχων του και των δεσμεύσεών του…Μίλησαν πάνω από 30 άτομα και υπέβαλλαν συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Μια εκδήλωση που οι ίδιοι οι νεολαίοι την παρομοίασαν με την «εκκλησία του δήμου» που συζήτησαν τα πάντα: από το πώς και με ποιους τρόπους  θα οργανωθεί ο Σύγχρονος Ευρωπαϊκός Δήμος, πως θα βρεθούν πόροι, τι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς, πως θα οργανωθούν οι απομακρυσμένες του κέντρου περιοχές. Ειδικές ερωτήσεις και αρκετή συζήτηση έγινε για το θέμα των ΤΕΙ και της παιδείας γενικότερα…

Ο Αλέκος με έναν μοναδικό τρόπο, σεβασμό στους συνομιλητές του και με αυτοπεποίθηση απάντησε με ειλικρίνεια σε όλα. Κάλεσε για μια ακόμα φορά τους πολίτες να συμμετέχουν, δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση νέων ανθρώπων με τρόπο συμμετοχικό, διάφανο και υποσχέθηκε τέτοιες συζητήσεις και συναντήσεις να γίνονται σε όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Εξήγησε το σχέδιό του για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ την ανάδειξη του πολιτικού και ιδεολογικού διαλόγου ως μέσο που η δημοτική αρχή ανελλιπώς και με συνέπεια θα υπηρετήσει.

Με εντυπωσιακή Ηρεμία, Αυτοπεποίθηση  και μεστό πολιτικό λόγο συνεπήρε πολλές φορές το ακροατήριό του που στο τέλος αλλά και κατά την διάρκεια της ομιλίας του τον καταχειροκρότησε.

Ήταν πράγματι μια διαφορετική εκδήλωση! Στο τέλος τα συναισθήματα της ικανοποίησης συνοδεύτηκαν από την πεποίθηση όλων ότι ο Αλέκος Καλαφάτης αποτελεί την ΕΓΓΥΗΣΗ για ένα πραγματικά καλλίτερο αύριο και την προκοπή του τόπου μας.!

 

Δελτίο τύπου του συνδυασμού

O O O O

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer