Ο Εμμανουήλ Σπάρταλης εισήγαγε στην αγορά ποπκόρν σε κουβά.
Ο Έλληνας ‘βασιλιάς’ του ποπκόρν
Life
18/07/2015 | 06:47

Με μότο «πάντα ελληνικά γιατί κι εμείς μπορούμε» η Smartfoods από την Ξάνθη κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει πιστούς καταναλωτές, και να ανακηρυχθεί δικαίως σε «βασιλιά» του ποπκόρν στη χώρα μας.

Χάρη στην ποιότητα των προϊόντων της και την καινοτόμα συσκευασία, που θέλει το αγαπημένο σνακ εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο να πωλείται όχι σε σακουλάκι, αλλά σε… κουβά, διαφημίζει το ελληνικό ποπκόρν στις αγορές του εξωτερικού και δεν διστάζει να τα «βάλει» ακόμη και με αμερικανικές εταιρείες που θεωρούνται leader του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Smartfoods ήταν η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έφερε την κατηγορία του ποπκόρν σε ένα άλλο επίπεδο. Η χειροποίητη παραγωγή του, βγαλμένη μέσα από την απλή κουζίνα όπου συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε ποπκόρν μόνοι μας και ο ελληνικός σπόρος των ιδιόκτητων μας καλλιεργούμενων εκτάσεων, ήταν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας της» αναφέρει στο fortunegreece.com ο ιδιοκτήτης της Smartfoods, Εμμανουήλ Σπάρταλης.

Μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα, από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό παραγόμενο προϊόν για τον καταναλωτή, ήταν η βάση πάνω στην οποία χτίστηκε το επιχειρηματικό εγχείρημα της Smartfoods, ενώ πέρα από την καθετοποίηση, η ποιότητα, το μεράκι και το ανθρώπινο δυναμικό αποτέλεσαν δυνατά «χαρτιά» για την μετέπειτα πορεία της.

«Θα ήθελα να τονίσω κυρίως τη λέξη “μεράκι” διότι με την δύναμη αυτής κατακτώνται οι ξένες αγορές, με την δύναμη αυτής διαφοροποιούμαστε σαν Έλληνες και η δύναμη αυτή μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε».

Μεγαλώνοντας σε ένα αγροτικό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι οικονομίες κλίμακας αποτελούν πανάκεια για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του πάνω στον κλάδο των τροφίμων ο κ. Σπάρταλης αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με το χώρο του επιχειρείν. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ιδέες γεννιούνται ξαφνικά μέσα από ανταλλαγή απόψεων ή μέσα από μια απλή παρατήρηση των πραγμάτων. Κάποιες ιδέες ίσως και να γεννιούνται. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η ιδέα είναι αποτέλεσμα τροφής του πνευματικού μας κόσμου, των ερεθισμάτων που δεχόμαστε στο περιβάλλον που ενεργούμε και επέρχεται μέσα από την πάροδο χρόνου και μέσα από αγώνα σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Απαιτεί δηλαδή και την δίκη μας προσπάθεια για να γεννηθεί μια ιδέα, η οποία βέβαια μπορεί και να μην έρθει ποτέ»

Πηγή: news247

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer