Ο... ηλεκτρονικός του Μαξίµου είναι ο εµπνευστής της εξαγγελίας Σαµαρά
Ο άνθρωπος πίσω από το «free Wi-Fi»
Πολιτική
12/11/2013 | 15:18

Του Θανάση Φουσκίδη, εφημερίδα “Παραπολιτικά”

Είναι ίσως το πλέον αγαπηµένο πολιτικό τέκνο του Αντώνη Σαµαρά, µε τον πρωθυπουργό να µην κρύβει ούτε την πατρικού τύπου αδυναµία που τρέφει προς το πρόσωπό του, αλλά ούτε και την απεριόριστη εκτίµησή του για τις ικανότητές του.

Ο λόγος για τον µηχανικό υπολογιστών ∆ηµήτρη Πτωχό, γνωστό στους νεοδηµοκρατικούς κύκλους ως «χάκερ του Μαξίµου» ή πιο επίσηµα ως επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασµού του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για τον 35χρονο συντοπίτη του Αντώνη Σαµαρά από τη Μεσσηνία, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές µάχες που έδωσε ο σηµερινός ένοικος του Μεγάρου Μαξίµου από το 2009 και µετά. Φυσικά, βασικό πεδίο ενασχόλησής του ήταν η οργάνωση της τεχνολογικής υποστήριξης των προεκλογικών εκστρατειών του κ. Σαµαρά, όπου κατά κοινή οµολογία έκανε πολύ καλή δουλειά. Επιπλέον, πριν αναλάβει να εξοπλίσει ηλεκτρονικά το πρωθυπουργικό στρατηγείο, είχε φέρει εις πέρας αντίστοιχο έργο στη Συγγρού, µε το µεγαλύτερο επίτευγµά του να είναι αναµφισβήτητα η άρτια οργανωµένη από τεχνικής άποψης σύσταση της πολυσυζητηµένης «Οµάδας Αλήθειας» της Ν.∆. Είχε επίσης κοµβικό ρόλο στο ρετουσάρισµα της ιστοσελίδας του κόµµατος και του πρωθυπουργού, καθώς και στην οργάνωση των κοµµατικών, αλλά και των προσωπικών social media του Μεσσήνιου πολιτικού.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Εσχάτως, το όνοµα του ∆ηµήτρη Πτωχού συζητείται ακόµη πιο έντονα, όχι µόνο στα δηµοσιογραφικά γραφεία, ελέω των πληροφοριών περί συµµετοχής του σε εκλόγιµη θέση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.∆., αλλά και στα «γαλάζια» στέκια.

Οπως αποκαλύπτουν σήµερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο πρώην ΟΝΝΕ∆ίτης και νυν µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆. είχε ενεργό εµπλοκή στο θέµα που απασχόλησε όσο τίποτα τις παραπολιτικές στήλες και δεν είναι άλλο από την υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός για παροχή «ελεύθερου» wi-fi σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο 35χρονος Μεσσήνιος ήταν ο «ιθύνων νους», που εκπόνησε και ήδη ξεκίνησε σταδιακά µε τη βοήθεια των συνεργατών του (και κυρίως του επίσης προερχόµενου από την ΟΝΝΕ∆ Γιώργου Λίταινα) την υλοποίηση ενός πολυδιάστατου σχεδίου, το οποίο προβλέπει κατά βάση την ανάπτυξη και επέκταση των σηµείων δωρεάν ασύρµατης πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο, καθώς και την εγκατάσταση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε σχολεία, νοσοκοµεία, πανεπιστήµια και λεωφορεία.

Στην πρώτη περίπτωση, βασική πηγή χρηµατοδότησης είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν εκταµιευθεί για το έργο «Ανάπτυξη δηµόσιων σηµείων ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο», το οποίο είχε εκπέσει στο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά ιδρύµατα, η κυβέρνηση ευελπιστεί να στηρίξει το εγχείρηµα στο πρόγραµµα «Σύζευξις ΙΙ».

Με δεδοµένη λοιπόν την έντονη κινητικότητα που αναπτύσσεται γύρω από το συγκεκριµένο ζήτηµα, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίµου έκρινε ότι θα έπρεπε να υπάρξει αντίστοιχη αναφορά από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Οπως γίνεται αντιληπτό, κεντρικός επικοινωνιακός στόχος ήταν να υπογραµµιστούν οι ενέργειες της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση της καθηµερινότητας των νέων ανθρώπων, αλλά και η παροχή ευκαιριών προς αυτούς. «Μουρούτης και Πτωχός έδειξαν ότι συνεργάζονται άψογα στη διαχείριση του επικοινωνιακού κοµµατιού, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ίσως παρέσυραν τον Σαµαρά να προχωρήσει σε µια σηµαντική µεν εξαγγελία, αλλά σε µια λάθος στιγµή», λένε «γαλάζια» στελέχη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ατάκα του πρωθυπουργού. Βεβαίως, υπήρξαν και οι αντίθετες απόψεις, που επισηµαίνουν ότι «ο Σαµαράς προχώρησε σε µια ενδιαφέρουσα για τη νεολαία ανακοίνωση και από κει και πέρα έγινε πολύ κακό για το τίποτα».

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.

Το µόνο βέβαιο είναι ότι για ακόµη µία φορά ο πρωθυπουργός κατέδειξε ξεκάθαρα την εµπιστοσύνη του στο πρόσωπο του ∆. Πτωχού, αλλά και την πρόθεσή του να τον αβαντάρει, γεγονός που δίνει µια πολύ καλή εξήγηση σε όσους απόρησαν για τις διαρροές περί µετακόµισης του νεαρού Μεσσήνιου στην Ευρωβουλή. «Οπως ο Καραµανλής έστειλε τον Παπανικολάου, έτσι κι ο Σαµαράς θα στείλει τον Πτωχό, δείχνοντας ότι τον πιστεύει πολύ», τονίζουν οι γνωρίζοντες άριστα τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία.

«Αλλωστε, ο Σαµαράς έχει δείξει ότι αναγνωρίζει την προσφορά των πολύ δικών του ανθρώπων και, όπως και στην περίπτωση του Παπαµιµίκου, αποδεικνύει και πάλι τη στόχευσή του να δίνει γήπεδο σε νέα στελέχη», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Το ερώτηµα που µένει να απαντηθεί είναι αν ο πρωθυπουργός θα φθάσει µέχρι τέλους την υπόθεση του Πτωχού ή αν ο 35χρονος απόφοιτος του Πολυτεχνείου θα πέσει θύµα των αντιδράσεων των επίδοξων ανταγωνιστών του (που ήδη εκδηλώνονται), καθώς και της ανάγκης για διατήρηση των εύθραυστων εσωκοµµατικών ισορροπιών.

Παλαιοί δεσµοί «αίµατος»

Η σχέση του ∆ηµήτρη Πτωχού µε τον Αντώνη Σαµαρά έχει τις ρίζες της στη στενή φιλία του πρωθυπουργού µε τον αείµνηστο πατέρα του πρώτου, Παύλο, ο οποίος ήταν από τα πλέον προβεβληµένα «γαλάζια» στελέχη της Μεσσηνίας και είχε διατελέσει δήµαρχος Μεσσήνης. Ενδεικτικό των δεσµών «αίµατος» που συνδέουν τον κ. Σαµαρά µε την οικογένεια ήταν το γεγονός της παρουσίας του στον γάµο του ∆ηµήτρη και της Σταυρούλας Φωτεινάκη. Για την ιστορία, αξίζει να σηµειωθεί ότι το γλέντι µετά το Μυστήριο άφησε εποχή και προκάλεσε συζητήσεις στη Μεσσηνία, αφού έλαβε χώρα στο «χλιδάτο» «Costa Νavarino», µε τη σαµπάνια να ρέει άφθονη και τους καλεσµένους να απολαµβάνουν βραδινό µπανάκι στις πισίνες του διεθνούς φήµης resort.

Ο Δημήτρης Πτωχός κατά τη πρόσφατη επίσκεψη μαζί με τον Πρωθυπουργό στους Κεφαλλονίτες ομογενείς της Νέας Υόρκης. Στη φωτογραφία του e-kefalonia δίπλα στον υπουργό Πολιτισμού.

Ο Δημήτρης Πτωχός κατά τη πρόσφατη επίσκεψη μαζί με τον Πρωθυπουργό στους Κεφαλλονίτες ομογενείς της Νέας Υόρκης. Στη φωτογραφία του e-kefalonia δίπλα στον υπουργό Πολιτισμού.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer