Στο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα συζητήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και η στρατηγική της Π.Ι.Ν. για την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020
Ο Άνθης για το νέο ΕΣΠΑ
Πολιτική
30/06/2014 | 18:27

Στο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα 27 και 28 Ιουνίου συζητήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και η στρατηγική της Π.Ι.Ν. για την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Είναι σαφές πλέον ότι οι χρησιμοποιούμενες ορολογίες και οι φιλολογικές προσεγγίσεις και αποτυπώσεις των στόχων ούτε επιτρέπουν την κατανόηση του προσανατολισμού της περιφέρειας, αλλά πρωτίστως αποτρέπουν και δημιουργούν αίσθημα απαξίωσης, στους δοκιμαζόμενους επιχειρηματίες, εμπόρους και πολίτες ,μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης, που επιθυμούν να προσπαθήσουν για την βελτίωση ή την σωτηρία της επιχείρησης τους.

Πέραν των πάσης φύσεως βεβαιώσεων, πιστοποιητικών  και ενημεροτήτων, οι προϋποθέσεις δεν λαμβάνουν υπόψη την ήδη καταρρακωμένη, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν έμποροι και επιχειρήσεις.

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά ένα αυτούσιο κομμάτι όπως μας δόθηκε, ως εισήγηση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που αφορά τον βασικότερο άξονα χρηματοδότησης, την « ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ».

Τι είναι και τι σημαίνει για την  περιφέρεια έξυπνη εξειδίκευση: « Τον εντοπισμό των μοναδικών χαρακτηριστικών και μέσων που διαθέτει, την επισήμανση των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της και τη συγκέντρωση τοπικών παραγόντων και πόρων γύρω από ένα όραμα για το μέλλον , που άγεται από την αριστεία».

Δυστυχώς η προαναφερόμενη παράγραφος επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες και να σταματήσει το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αύξηση της ενεργείας.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ  όπως και μέσα στο περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει ότι:

1.    Οι αρμόδιες υπηρεσίες  και το ίδιο το κράτος θα πρέπει να καταγράφουν και να ενημερώνουν σε απλή Ελληνική και κατανοητή από τους πολίτες γλώσσα.

2.     Είναι σαφές ότι οι αοριστολογίες με ανακάτεμα συντακτικού, επεξηγηματικών προτάσεων, αρχαϊζούσης, και ψευδεπίγραφων τεχνοκρατικών όρων, μέσα σε μακροσκελείς παραγράφους, έχουν στόχο να αποτρέψουν και να απογοητεύσουν τους πολίτες από οποιαδήποτε δραστηριότητα, που αφορά την χρηματοδότηση των επιχειρήσεών τους.

3.    Η Ένωση περιφερειών και οι 13 Περιφερειάρχες θα πρέπει να απαιτήσουν από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να επικαιροποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις χρηματοδοτήσεων λαμβάνοντας υπόψη της η Ε.Ε. την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα.

4.    Τα προγράμματα INTEREG τα οποία προκαλούν με τα ποσά τους, που αυτά καταναλώνονται σε εφευρήματα φιλολογικού και μεταφυσικού έργου να σταματήσουν άμεσα . Να γίνει πλήρη αναπροσαρμογή τους και τα ποσά να διοχετευθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην ανακούφιση  της καθημερινότητας των πολιτών.

5.     Όλες οι χρηματοδοτήσεις να λαμβάνουν υπόψη την Ελληνική κοινωνική πραγματικότητα και την μεσαία και μικρομεσαία τάξη. Ευφυολογήματα τύπου « ΈΞΥΠΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ,  Κ.Λ.Π  Κ.Λ.Π » είναι πρακτικές και λειτουργίες που στοχεύουν στην μη απορρόφηση κονδυλίων και στο κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων της Ελληνικής κοινωνίας.

6.    Άμεση υλοποίηση της ανεφάρμοστης εξαγγελίας του πρωθυπουργού ότι μηδενίζονται οι γραφειοκρατικές προϋποθέσεις για το ξεκίνημα νέων δραστηριοτήτων εμπορικών ή επιχειρηματικών.

7.    Να απαιτήσουν οι 13 Περιφέρειες της χώρας να ενταχθεί η χώρα σε ειδικό καθεστώς χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε. καθότι βρίσκεται και σε ειδικό καθεστώς οικονομικού και κοινωνικού ελέγχου μέσα στην Ε.Ε.

8.    Τα μεγαλεπήβολα  σχέδια και Φαραωνικά έργα που στο παρελθόν είχαν εξαγγελθεί στα πλαίσια πολιτικάντηδων ελιγμών, να αναπροσαρμοσθούν στην κοινωνική πραγματικότητα και να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι σήμερα η φτωχοποίηση είναι πραγματικότητα και η καθημερινή επιβίωση των πολιτών ζητούμενη.

Για την ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη παράταξη στα Ιόνια, που το απέδειξε στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της και στον πολιτικό της λόγο,

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Χρήστος  Άνθης

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer