Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονια" εκδόθηκε ανακοίνωση για τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς.
ΟΧΙ στην Έκδοση των 8 Τούρκων Αξιωματικών
Πολιτική
11/01/2017 | 21:10

Χθες, σήμερα και την Παρασκευή 17/01/2017 εκδικάζονται σε χωριστές συνεδριάσεις στον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφέσεων για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στη χώρα τους.

Η χωριστή εκδίκαση, παρά το ότι υποβλήθηκε από τους συνηγόρους τους αίτημα συνεκδίκασης, δημιουργεί ανησυχίες για το αν θα τηρηθεί στη λήψη της απόφασης το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, που δεν επιτρέπει έκδοση εκζητούμενου εφόσον δεν συντρέχουν προϋποθέσεις δίκαιης δίκης.

Είμαστε ενάντια στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών σε μια χώρα που επανειλημμένα έχει κατηγορηθεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άρνηση πρόσβασης σε δικηγόρους για όσους είχαν κριθεί ύποπτοι για συμμετοχή τους στο πρόσφατο πραξικόπημα.

Είναι επιβεβλημένο η Ελλάδα να τηρήσει τις θεμελιώδεις Ευρωπαϊκές Αξίες οι οποίες υποχρεώνουν όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην εκδίδουν κανέναν, ανεξάρτητα αν είναι ένοχος ή όχι, σε μια χώρα που κινδυνεύει να βασανιστεί και να υποστεί απάνθρωπη ή απαξιωτική μεταχείριση.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να υπερισχύσει το κράτος δικαίου κόντρα σε οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η απόρριψη της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών είναι πρώτιστα απόδειξη δημοκρατίας αλλά και σεβασμού στο απαραβίαστο δικαίωμα της ζωής.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer