Με ένα κανάλι λιγότερο, και επίσημα, η ελληνική τηλεόραση, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Alter δεν μπορεί να λάβει επιπλέον παράταση προκειμένου να υπαχθεί στους όρους του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα
Οριστικό τέλος για το Alter!
Κοινωνία
03/05/2013 | 16:00

Με ένα κανάλι λιγότερο, και επίσημα, η ελληνική τηλεόραση. Το Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών, με πρόεδρο την Ελένη Κοτίτσα αποφάνθηκε πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Alter, Ελεύθερη Τηλεόραση, δεν μπορεί να λάβει επιπλέον παράταση προκειμένου να υπαχθεί στους όρους του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός των προφυλακισμένων Κώστα Γιαννίκου και Γιώργου Κουρή που δεν εκπέμπει επί σχεδόν δύο χρόνια, έχοντας απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση περίπου 700 εργαζόμενους, πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να μην πτωχεύσει.

Το δικαστήριο στην απόφαση του αναφέρει πως δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας των πιστωτών και της οφειλέτριας εταιρείας από τη διαμεσολάβηση του πραγματογνώμονα Ιωάννη Καταγή, αν και μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την επιστολή του προς τη νομική σύμβουλο της εταιρίας, «πιθανολογήθηκε ότι δεν υπήρχε μέχρι τότε στρατηγικός επενδυτής» και πως η κυπριακών συμφερόντων εταιρία Dalcera LTD» η οποία έκανε την εμφάνισή της, «δεν έχει ανεύρει νέους χρηματικούς πόρους για αποτελεσματική επαναφοράς της επιχείρησης» του Alter.

Από την κατάθεση του μεσολαβητή-εμπειρογνώμονα στο δικαστήριο, «πιθανολογήθηκε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της εταιρίας, διότι δεν υφίσταται ουσιαστικό σχέδιο εξυγίανσης».

Συνεπώς έκρινε το δικαστήριο «δεν συντρέχει κανένας λόγος παράτασης της προθεσμίας» για την ένταξη του Alter στο άρθρο 99.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer