Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι πρόθεση του υπουργείου υγείας είναι να βρεθεί φόρμουλα και να ανοίξει το ολοκαίνουργιο γηροκομείο Σάμης της οικογένειας Τζανετάτου.
Οριστικό: Ανοίγει το γηροκομείο της Σάμης
Κοινωνία
14/02/2014 | 16:26

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι πρόθεση του υπουργείου υγείας είναι να βρεθεί φόρμουλα και να ανοίξει το ολοκαίνουργιο γηροκομείο Σάμης της οικογένειας Τζανετάτου. Όπως μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές το θέμα έφτασε σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και πρόθεση όλων είναι το γηροκομείο να στεγάσει ηλικιωμένους από το γηροκομείο του Ληξουρίου.

girokomeio-sami3

Από τη πλευρά του ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει ενστάσεις που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των τροφίμων από το Ληξούρι στη Σάμη. Κανείς από τις οικογένειες των ηλικιωμένων δεν θα θέλει να σταλούν στη Σάμη, έλεγαν με βεβαιότητα!

girokomeio-sami6
Πάντως, όπως και να έχει τηρουμένων και των συνθηκών που επικρατούν στο νησί, πρόθεση του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη είναι να ανοίξει το συντομότερο το γηροκομείο στη περιοχή της Σάμης να βρεθεί μια φόρμουλα επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου, της οικογένειας Τζανετάτου καθώς και της Μητρόπολης.
Όπως είχαμε δημοσιεύσει και σε παλιότερο ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα οι κάτοικοι της Σάμης είχαν πάρει πρωτοβουλία και είχαν προτείνει στον δήμο να… θυμηθεί το ξεχασμένο υπερπολυτελέστατο γηροκομείο στην Σάμη το οποίο κατασκευάστηκε από δωρεά της οικογένειας Τζανετάτου και δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ημέρα από το 2007. Το γηροκομείο που έχει χαρακτηριστικά πεντάστερου κτιρίου μπορεί να φιλοξενήσει 35 τρόφιμους και έχει χώρο να φιλοξενήσει άλλους 20.

girokomeio-sami2
Για το θέμα αυτό όπως και για επιθεώρηση των μονάδων υγείας του νησιού μεταβαίνει στη Κεφαλονιά πιθανότατα την Τετάρτη η υφυπουργός υγείας κα Ζέτα Μακρή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer