Υγιεινή και πολύ-πολύ νόστιμη!
Ομελέτα με σπανάκι και τυριά
Μαγειρική
07/09/2014 | 10:51

Ομελέτα με σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, γραβιέρα και φέτα! Υγιεινή και πολύ-πολύ νόστιμη!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 αυγά
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 ψιλοκομ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. φέτα ή μυζήθρα σκληρή
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 ελιές πράσινες σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό (για το χτύπημα των αυγών)
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζω πλένω, ζεματάω, στραγγίζω καλά και ψιλοκόβω το σπανάκι.
  2. Κομματιάζω την φέτα ή τρίβω τη μυζήθρα και σε χοντρό τρίφτη, τρίβω την γραβιέρα.
  3. Στο τηγάνι, ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω ελαφρώς το σπανάκι και προσθέτω τα κρεμμυδάκια (ελαφρά, δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια, να “λαδωθούν” και να μαλακώσουν θέλουμε).
  4. Όταν αυτά γίνουν, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω τα τυριά.
  5. Σε μπολ χτυπάω τα αυγά με 2 κ.σ. νερό, βάζω τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα να ενσωματωθούν.
  6. Τώρα, βάζω ξανά στη φωτιά το τηγάνι μας με το σπανάκι και το κρεμμύδι μας, (που το έχουμε κρατήσει στην άκρη) σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτω τις ελιές και τα χτυπημένα αυγά από πάνω.
  7. Ανασηκώνω λίγο το σπανάκι για να πάει παντού το μείγμα των αυγών και σκεπάζω το τηγάνι.
  8. Αφήνω την ομελέτα να σιγοψηθεί για 10′.
  9. Όταν είναι έτοιμη, την περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και βάζω φούρνο στο γκριλ για λίγο να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας (προαιρετικά)!

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ