Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης που αφορούσαν στην επέτειο των σεισμών του 1953
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας για την επέτειο των σεισμών του 1953
Πολιτική
12/08/2013 | 12:59

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού, οι εκδηλώσεις μνήμης που αφορούσαν στην επέτειο των σεισμών του 1953, τις οποίες και πραγματοποιήσαμε από κοινού με τον Δήμο Κεφαλλονιάς και την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των χωρών, των ενόπλων δυνάμεων, των φορέων  που συνεισέφεραν στην αντιμετώπιση της καταστροφής, επίσημοι και πλήθος Κεφαλλονιτών και επισκεπτών.
Η ανταπόκριση των φορέων, ο ζήλος για την άρτια οργάνωση του εγχειρήματος αλλά και η  συμμετοχή του κόσμου στα δρώμενα, απέδειξε ότι όλα αυτά που μας συνδέουν, αυτά που συνθέτουν την ταυτότητα και την φυσιογνωμία μας διατηρούνται ζωντανά στην σκέψη μας, φυλάσσονται ευλαβικά στην ψυχή μας, εκφράζονται στα συναισθήματα μας  και αποτυπώνονται στην παρουσία μας σε διοργανώσεις συλλογικής μνήμης όπως αυτές της επετείου των τραγικών γεγονότων.

Σας ευχαριστούμε από ψυχής, όλους όσους εργαστήκατε συντονισμένα, με κόπο και επιμονή, συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης, το Λύκειο Ελληνίδων τους πολιτιστικούς συλλόγους  Βάλσαμο και Μέρμηγκα, τις Φιλαρμονικές Σχολές Κεφαλληνίας και Δήμου Κεφαλονιάς, το Τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής της Κεφαλληνιακής Χορωδίας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, μα κυρίως όλους εσάς που  παραστήκατε στις εκδηλώσεις, τιμώντας όσους έφυγαν τότε, τους δικούς μας ανθρώπους, την ιστορία του τόπου μας, τις αξίες που ενέπνευσαν εκείνες οι ημέρες, όλους εσάς που μοιραστήκατε μαζί μας, στιγμές κατάνυξης, συγκίνησης και προπάντων ελπίδας.
Στόχος της προσπάθειάς μας ήταν, να μην λησμονηθούν εκείνα τα γεγονότα,  οι εικόνες τους να παραμείνουν διαυγείς και αναλλοίωτες στο διάβα του χρόνου μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας. Ελπίδα ότι όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να υπερβούμε τις αντιξοότητες, να  διαχειριστούμε τα προβλήματα, να σηκώσουμε το βάρος της επώδυνης πραγματικότητας που μας ταλανίζει καθημερινά και να  αντιμετωπίσουμε με δύναμη και αισιοδοξία αυτά που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer