Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων μαθητών του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς.
ΟΛΜΕ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές της Σάμης
Κοινωνία
01/08/2016 | 09:03

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων μαθητών του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο «έγκλημα» των καταλήψεων – κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί από τα συλλογικά τους όργανα. Στις κινητοποιήσεις που αφορούσαν προβλήματα της εκπαίδευσης, είχαν τη στήριξη τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών τους.

Το κλητήριο θέσπισμα  επιδόθηκε με εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς και μάρτυρας κατηγορίας ήταν η διευθύντρια του γυμνασίου Σάμης , η οποία στην αναφορά της προς την αστυνομία, κατονόμαζε τους κατηγορούμενους μαθητές, πράγμα απαράδεκτο για εκπαιδευτικό.

Το νομικό πλαίσιο με το οποίο δικάζονται είναι η περίφημη ΠΝΠ του 99  και μετέπειτα Ν. 2811/2000 οι ποινές φυλάκισης  που προβλέπονταν ήταν τουλάχιστον 6 μηνών για όσους μαθητές συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Το  εκπαιδευτικό κίνημα, ο λαός μας ευρύτερα, με σκληρό αγώνα οδήγησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  στην  κατάργηση της ΠΝΠ  (Ν. 4386/2016, άρθρο 45).

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα  σε επαγρύπνηση . Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των εκπαιδευτικών δίνει την παιδαγωγική μάχη στην τάξη, στηρίζει πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζει ότι καθήκον της είναι να βρίσκεται δίπλα στους αγωνιζομένους μαθητές.

Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο. Ούτε έχουν θέση  στα συνδικάτα μας εκείνοι που μηνύουν μαθητές.

Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και πρακτικές είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησης σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει. Για μας αξίες όπως: ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ – ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Διεκδικούμε:

  1. Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των τεσσάρων μαθητών.
  2. Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
  3. Να σταματήσει κάθε δίωξη μαθητών που έχει κινηθεί με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο
  4. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή τους
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer