Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις, όπως ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔΗΚΕ
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου
Πολιτισμός
19/08/2016 | 14:29

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Σάββατο 20  Αυγούστου ώρα 9.00μ.μ. στην Πλατεία Καμπάνας  η Χορωδία και Μαντολινάτα Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με καντάδες και νεότερα τραγούδια υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.

Ληξούρι, ΣΧΙΝΙΑΣ  Σάββατο 20  Αυγούστου ώρα 8:00μμ. Στο προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ο πολιτιστικός σύλλογος “Χωροπούλα” θα μας κρατήσει συντροφιά με τα υπέροχα χορευτικά του.  Με τη στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ.

ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Αυγούστου

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ώρα: 8.30μμ

Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε

σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ.

Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς  από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι.

Καλλιτεχνικός  χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».

Ληξούρι ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΑ Κυριακή 21 Αυγούστου 1ος Αγώνας Δρόμου Κουνόπετρας  ώρα 7.30. 10χλμ. και μικρότεροι αγώνες για παιδιά Δημοτικού. Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Μαντζαβινάτα. Συνδιοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Σύλλογος Δρομέων & Εξωραϊστικός εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματζαβινάτων-Βουνίου «Η Κουνόπετρα».

Ληξούρι, ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΑ Κυριακή 21 Αυγούστου ώρα 9:00μμ Στον Πολιτιστικό Σύλλογο στα Μονοπωλάτα. Βραδιά καντάδας με τους κανταδόρους της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με το μαέστρο Σπύρο Θεοτοκάτο.

Λειβαθώς, ΛΑΚΗΘΡΑ Κυριακή 21 Αυγούστου στο Θεατράκι Λακήθρας

Συναυλία των σχημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. της Φιλαρμονικής Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου και της  Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.

ΣΑΜΗ Κυριακή 21 Αυγούστου Κεντρική Πλατεία ώρα 9μ.μ. Καλοκαιρινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης» διευθύνει ο Αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος. Στο τραγούδι συνοδεύει η Αυγούστα Παυλάτου.

Σάμη, ΖΕΡΒΑΤΑ Κυριακή 21 Αυγούστου  ώρα 6.00μ.μ. στον Αι Δημήτρη στο παλιό χωριό ο Εξωραϊστικός& Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης» διοργανώνει «ριγανάδα», για να ξαναζωντανέψουν οι μνήμες.

Για την Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer