Πολιτικές σκέψεις του Κωνσταντίνου Πρέντζα μετά την ομιλία του κ. Σώρρα στη Κεφαλονιά.
Οι πικρές αλήθειες και η …τελευταία ελπίδα!
Πολιτική
10/02/2016 | 11:25

Η μαύρη αλήθεια είναι πως πολύς κόσμος στην Ελλάδα του σήμερα είναι απελπισμένος.
Η πικρή αλήθεια είναι πως το πολιτικό μας σύστημα έχει απογοητεύσει τους πάντες (εξαιρούνται οι κομματικοί στρατοί) και φως δεν φαίνεται!
Η τελευταία ελπίδα του κόσμου, ότι δηλαδή μια «αριστερή» κυβέρνηση, τουλάχιστον θα διόρθωνε κοινωνικές αδικίες του παρελθόντος εις βάρος των πολλών, ……… εξαϋλώθηκε εξ ων συνετέθη!!
Μιας και ανέκαθεν μου αρέσει να ακούω νέες ιδέες, να κρίνω εφόσον αποκτήσω μια γνώση, αποδέχτηκα την πρόσκληση, να ακούσω τις θέσεις και τις προτάσεις των ανθρώπων που εκπροσωπούσαν τον Σώρρα, γνωστό από τα περίφημα 600.000.000.000 $ που έχει «καταθέσει;» σε τράπεζα για το Ελληνικό χρέος.
Πάταξον μέν ἄκουσον δε, είχε πει ο Θεμιστοκλής στον Ευρυβιάδη και όπως οι περισσότερες ιστορικές φράσεις των Αρχαίων Ελλήνων, έτσι και αυτή περιέχει σοφία.
Συγγνώμη Κύριοι, όχι μόνο δεν με πείσατε αλλά οι απορίες που μου δημιουργήσατε είναι αν μη τι άλλο εύλογες:
Ως προς τι η επιμονή να ζητάτε, από κάποιους που δεν σας γνωρίζουν, να ορκιστούν σε έναν πολύ ωραίο Αρχαιοελληνικό όρκο, που όμως απαιτεί τουλάχιστον τη γνώση της δομής αυτού που τον ζητά!! Φράσεις του όρκου όπως « να κάνω ότι μου ζητηθεί» ή «υπακοή στον πολέμαρχο» είναι τουλάχιστον ύποπτες!!! Ποιος και τι θα μου ζητήσει, ποιος είναι ο πολέμαρχος, ποιοι οι σκοποί του (εκτός του να με σώσει)? Το Ομακόειον του Πυθαγόρα που έδιναν όρκο στην « Ιεράν Τετρακτύν» είστε για να ζητάτε όρκο??
Ως προς τι , χρησιμοποίηση σε έγγραφα των λεγόμενων συμβόλων της ομάδας Ε; Σας διαβεβαιώνω, αν υπάρχει η ομάδα Ε, ασχολείται με ζητήματα άλλης φύσης!!
Για το δυνατό χαρτί της παρουσίασης που αποτελεί μια έκθεση του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πλούτο, η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα: « λες να είναι αλήθεια;». Έκατσα λοιπόν και έκανα αυτό που μάλλον οι περισσότεροι δεν έκαναν, έψαξα βρήκα την έκθεση του 2007 ( η οποία για κάποιο λόγο αναφέρεται στο νησί των Φιλιππίνων), βρήκα τους λογαριασμούς που μας ανέφεραν για την Ελλάδα οι οποίοι πράγματι αθροιστικά είναι 115 τρισεκατομμύρια δολάρια με ετήσιο τόκο 4% ήτοι σχεδόν 5 τρις $…………….. όμως αυτά τα τρις είναι ψίχουλα μπροστά σε έναν λογαριασμό Αγγλίας ύψους 800 δεκαοκτάκις εκατομμυρίων $ και δύο Ελβετικών λογαριασμών ύψους 900 εξηνταενάκις εκατομμυρίων$!!!!!!! Καταπιστεύματα μεν απίστευτα δε.
Για την κατάθεση σε Καναδική τράπεζα 600 δις $ υπερ του Ελληνικού χρέους, με ομόλογα χρέους του Αμερικάνικου Κράτους, συγγνώμη αλλά πιο πιστευτό μοιάζει σε μένα τον αδαή να έρθουν αύριο το πρωί Εξωγήινοι και να γίνει παγκόσμια ειρήνη!
Έφτιαξαν λέει 49.000 έργα για Δήμους έτοιμα να κατατεθούν προς χρηματοδότηση από το καταπίστευμα………… Ρε σεις εδώ Τεχνικά γραφεία μελετών άντε να φτιάξουν 20 έργα για Δήμους το χρόνο, με πολύ κόπο απασχολώντας καμμιά 10αρια μηχανικούς και σεις σε δύο χρόνια 49.000???? Φέρτε μου τους εξωγήινους τώρα!
Δεν κατάλαβα την επιθετικότητα σε κάθε έναν παρευρισκόμενο που είχε διαφορετική άποψη, την ώρα που έθεταν τις ερωτήσεις.
Η επανάληψη λέξεων (με το κατάλληλο στομφώδες ύφος) όπως, προδότες, κλέφτες, εσχάτη προδοσία, Εβραίοι, κ.α. μου δημιουργούν απορίες και υποψίες για τους πραγματικούς σκοπούς της οργάνωσης.
Αυτή είναι η δική μου άποψη με βάση όσα παρακολούθησα και έψαξα να βρώ και βεβαίως μπορεί να έχω άδικο. Και μακάρι αυτοί να έχουν δίκιο και ας μείνω εγώ που δεν υπογράφω ούτε ορκίζομαι στην απέξω, όταν η Χώρα σωθεί!!
Με λυπεί το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια που βρισκόμαστε σε ύφεση οικονομική και ΗΘΙΚΗ, οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν όποιον τους υπόσχεται ξεκούραστα, αβίαστα, χωρίς κόπο ,σωτηρία και πολλά – πολλά λεφτά,
ενώ αν τους ζητηθεί το αυτονόητο, σχεδιασμός, στρατηγική, δουλειά, λογικά κέρδη, κοινωνική συνεισφορά το πιθανότερο είναι να τον χαρακτηρίσουν ΑΝΟΗΤΟ.

Κωνσταντίνος Πρέντζας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer