Με την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν αντιληπτές και οι «ισορροπίες» εντός των οποίων φαίνεται πως θα λαμβάνονται στο εξής οι αποφάσεις.
Οι νέες ισορροπίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς
Πολιτική
29/09/2014 | 22:58

Με την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Μάκη Παπαναστασάτου έγιναν αντιληπτές και οι «ισορροπίες» εντός των οποίων φαίνεται πως θα λαμβάνονται στο εξής οι αποφάσεις.
Η Ισχυρή Κεφαλονιά
Η παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση δείχνει να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της νέας σύνθεσης διατηρώντας την ενότητά της. Η ισχυρή παρουσία του Διονύση Λυκούδη αφενός και στελεχών όπως ο Νίκος Ανουσάκης αφετέρου δίνουν την μάχη απέναντι σε μια ισχυρή μεν αντιπολίτευση, διασκορπισμένη δε σε «κομμάτια».

orkomosia-ds-2014-21
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Η παράταξη της Ενωμένης Κεφαλονιάς μπορεί να ξεκίνησε επιθετικά από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής περιόδου, δείχνει όμως αδυναμία να κεφαλαιοποιήσει την επιλογή της αυτή. Οι στιγμές κατά τις οποίες φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και πολλές φορές ακόμη και αδιάβαστη, της στερεί την δυναμική της «ηγέτιδας» δύναμης στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

theofilos_mixalatos
Ενωμένη Τετράπολη
Ο Αλέξανδρος Καλαφάτης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επέλεξε για άλλη μια φορά να κινηθεί συναινετικά. Τόσο ο λόγος του απέναντι στην πλειοψηφούσα παράταξη όσο και η επιλογή του να παραχωρήσει εξουσίες που άπτονται της αντιπολίτευσης σε άλλες δημοτικές ομάδες αποδεικνύει στη πράξη το κλίμα συμπόρευσης όπου αυτό καθίσταται δυνατόν.

orkwmosia_dhmou55
Λαϊκή Συσπείρωση
Η πολιτική τακτική της παράταξης του ΚΚΕ ακολουθεί την συνήθη τακτική της αντιπαράθεσης σε πολιτικούς όρους στο πλαίσιο που το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει καθορίσει. Η ξεκάθαρη αυτή στάση ακολουθείται απαρέγκλιτα, εξέλιξη που δεν ξαφνιάζει κανέναν από εκείνους που παρακολουθούν τα της εν λόγω δημοτικής ομάδας.

gisginhs_kourouklhs
Ριζοσπάστες Ξανά
Ο καταγγελτικός λόγος του Μάκη Δημητράτου και του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στην «ατζέντα» της δημοτικής παράταξης, που δεν αποφεύγει να συγκρούεται πολιτικά και λεκτικά με την στάση της δημοτικής Αρχής. Ήδη η επιλογή αυτή έγινε εμφανής από την ημέρα κι όλας της ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που κατά την τελευταία συνεδρίαση και επιβεβαιώθηκε.

dhmhtratos_gisginhs
ΦΙ.Κ.Ο.
Η παράταξη του ΦΙΚΟ και του Ηλία Παρίση βρέθηκε «μετέωρη» αντιπολιτευτικά μεταξύ των Αλέξανδρο Καλαφάτη και Μάκη Δημητράτο. Με κεντρική επιλογή την προβολή των αναγκών της Παλικής, ο Ηλίας Παρίσης συνεργάστηκε τόσο με την Ενωμένη Τετράπολη όσο και με τους Ριζοσπάστες Ξανά ενώνοντας την δική του φωνή σε εκείνες.
Αξίζει: Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Παπαναστασάτος έδειξε να κερδίζει το «στοίχημα» με τα νέα του καθήκοντα, αφού αν και «πρωτάρης» ανταπεξήλθε ικανοποιητικά στον σημαίνοντα ρόλο που του έχει ανατεθεί.

papanastasatos1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer