Από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Αίνου, με αφορμή την Παγκόσμιια Ημέρα Περιβάλλοντος
Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου
Οικολογία
09/06/2015 | 15:10

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 05.06.2015, υποδέχτηκε στον Εθνικό Δρυμό Αίνου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου (κτήριο “Μεταξά”), έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια, ακολούθησαν την πεζοπορική διαδρομή: “Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου – Χιονίστρα” και στη συνέχεια πέρασαν τον ελεύθερο χρόνο τους στο κεντρικό Πάρκο του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Κατά την πεζοπορία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου, να γνωρίσουν το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης, και να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα του Εθνικού Δρυμού Αίνου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη θέα της Κεφαλονιάς και προς την Ζάκυνθο.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 150 μαθητές του 1ου Δημοτικού, οι συνοδοί-δάσκαλοί τους και μέλη του Επιστημονικού Προσωπικού και του Προσωπικού Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τις δραστηριότητες Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης με πεζοπορίες για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού, καθώς επίσης και με την καθιερωμένη, ετήσια, ενημερωτική εκδρομή για τη συλλογή της ρίγανης (Origanum vulgare subsp. hirtum), γνωστής για τις αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της.

Επιπλέον, παραμένουμε στη διάθεση οποιασδήποτε ομάδας επιθυμεί να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό, για την οργάνωση της επίσκεψής της. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρχονται εγκαίρως σε επικοινωνία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Γεωργία Λυσίτσα, Τηλ./Fax: 26710 29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου

Γεωργία Καμάρη
Ομότιμη Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

ainios (1) ainios (3) ainios (4) ainios (5) ainios (6)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer