Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία συλλογή διηγημάτων μεταφρασμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά
Οι “Μεσογειακές Περιπλανήσεις” του Παναΐτ Ιστράτι
Πολιτισμός
03/06/2015 | 10:06

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Το βιβλίο του Παναΐτ Ιστράτι “Μεσογειακές Περιπλανήσεις” παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη του Αργοστολίου, παρουσία της Επίτιμης Πρόξενου της Ρουμανικής Πρεσβείας στη Δυτική Ελλάδα με έδρα την Πάτρα, Μαριάννας Κράτσιουν.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία συλλογή διηγημάτων μεταφρασμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά από τα μέλη του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Ρουμανο-Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας και μεταφράστριας Ευγενίας Τσελέντη, από τις Εκδόσεις «Ίστρος» του Μουσείου της Βραΐλας, Ρουμανίας.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στο πρώτο μέρος της περιλάμβανε ομιλία από τον πανεπιστημιακό, διδάκτορα της ιστορίας και συγγραφέα, Ιονέλ Κούντεα με θέμα «Οι Κεφαλονίτες της Βραΐλας». Στο δεύτερο μέρος ο διδάκτορας φιλολογικών επιστημών και συγγραφέας/μεταφραστής, κ. Ζαμφίρ Μπαλάν, παρουσίασε τον άνθρωπο και συγγραφέα Παναΐτ Ιστράτι, το έργο του και το βιβλίο της βραδιάς.

Ενδιάμεσα, η γυναικεία χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου κράτησε ευχάριστη μουσική συντροφιά στο κοινό ενώ ο Γεράσιμος Τυπάλδος-Ξυδιάς και η Σοφία Δελλαπόρτα παρουσίασαν δραματοποιημένα ορισμένα αποσπάσματα του βιβλίου. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Τετάρτη στο ΤΕΙ Ληξουρίου.

istrati (1) istrati (2) istrati (3) istrati (4) istrati (5) istrati (6) istrati (7) istrati (8) istrati (9) istrati (10) istrati (11) istrati (12) istrati (13) istrati (14) istrati (15) istrati (16) istrati (17) istrati (18) istrati (19) istrati (20) istrati (21) istrati (22) istrati (23) istrati (24)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer