Η 11η Ιανουαρίου, με αρχηγό τον Κυριάκο, θα δώσει στην παράταξη την χαμένη της αυτοπεποίθηση και στην χώρα τον σαφή φιλελεύθερο φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμός της.
Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας
Πολιτική
23/12/2015 | 11:35

Γράφει ο Παναγής (Νώτης) Μαρκάτος

Ο οριστικος νικητής των εσωκομματικων εκλογών της Ν.Δ. θα αναδειχθεί τελικά την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Όμως ο πρώτος γύρος που διεξήχθη την Κυριακή δίνει την αφορμή να εξάγουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τους χαμένους και κερδισμένους της πρώτης αυτής εκλογής.
Πρώτος μεγάλος χαμένος των εκλογών της Κυριακής η κυβέρνηση και οΣΥΡΙΖΑ.
Οι πάνω απο 400.000 εκλογείς της Κυριακής δεν είναι κάποιο τυχαίο νούμερο ούτε ήρθε απο το πουθενά. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που άφησαν τον καναπέ τους και στήθηκαν για ώρες στις ατέλειωτες ουρές των εκλογικών τμημάτων για να επιλέξουν τον νέο αρχηγό της Ν.Δ. το έκαναν γιατί πίστεψαν ότι καλούνται να ψηφίσουν τον νέο πρωθυπουργό που θα απαλλάξει τη χώρα απο τους απίθανους ερασιτέχνες που μας κυβερνούν. Αρκούσε μια διακυβέρνηση  3 μηνών της δεύτερης φοράς αριστεράς για να στείλει την Κυριακή στις κάλπες ακόμη και πολίτες που απείχαν  απο της βουλευτικές του Σεπτέμβρη. Έστειλαν ετςι το μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται μια ενωμένη, ισχυρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση με κορμό την Ν.Δ.
Δεύτερος μεγάλος χαμένος ο ισχυρισμός κάποιων στην Ν.Δ. ότι ο αρχηγός πρέπει να εκλέγεται απο ένα μικρότερο κλειστό εκλογικό σώμα Π.χ. 5000 συνέδρων η εκλεκτόρων.
Μετα την μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της Κυριακής,  πιστεύω ότι, καλό θα ηταν, τα στελέχη αυτά  και όσοι υποστήριζαν παρόμοιες απόψεις να τις αναθεωρήσουν. Νομίζω ότι κανένας   πλέον στην Ν.Δ. δεν μπορεί σοβαρά να υποστηρίξει   ότι η προχθεσινή διαδικασία έβλαψε την Ν.Δ. Το αντίθετο θα έλεγα. Μια παρόμοια συμμετοχική διαδικασία ισχυροποιεί την οποία νεα ηγεσία ενω ταυτόχρονα αποδυναμώνει τις οποίες διασπαστικές τάσεις τείνουν να αναπτυχθούν.
Τρίτος μεγάλος χαμένος οι παράγοντες και η κομματική γραφειοκρατία.
Είναι  εντυπωσιακό το γεγονός ότι τον Κυριάκο Μητσοτακη, που διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την ηγεσία της παραταξης, δεν στήριξε εμφανώς και δημοσίως, στον πρώτο γύρο, κανένα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδος της Ν.Δ. Στην κομματική γραφειοκρατία, στην ΚΕΦΕ, στην πλειοψηφία των προέδρων των ΝΟΔΕ δεν είχε καμία πρόσβαση. Και όμως αυτο δεν εμπόδισε δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους με διαφορετικές πορείες και αφετηρίες να συναντηθούν στην πλέον πολιτική και με αρχές, θέσεις και προτάσεις υποψηφιότητα του Κυριακου.
Τέταρτος μεγάλος χαμένος οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Παρά λίγο να είχαν βγάλει απο τον Α γύρο άλλες τον Μειμαρακη και άλλες τον Τζιτζικωστα. Στην καλλιτερη των περιπτώσεων, στα γκάλοπ αυτά, ο Κυριάκος κέρδιζε την Τρίτη θέση.
Όμως το τελικό γκάλοπ της Κυριακής έδειξε για άλλη μια φορά ότι  οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στην χώρα μας είτε δεν μπορούν επαρκώς να ανιχνεύσουν τις προθέσεις ψήφου, είτε υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Οι εκλογές αυτές είχαν και αρκετούς μεγάλους κερδισμένους.

Πρώτος μεγάλος κερδισμένος η Χώρα. Διαθέτει πλέον μια μεγάλη και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Η Ν.Δ. βρέθηκε στο καλλιτερο σημείο της μετα την ήττα του Ιανουαρίου
και επομένως τα οποία σχέδια της κυβέρνησης δεν μπορούν να αγνοήσουν την παράμετρο αυτή.
Δεύτερος  μεγάλος κερδισμένος ο απλός πολίτης και ο αγνός νεοδημοκράτης. Του δόθηκε η δυνατότητα να διατρανώσει την θέση του ότι αυτή η μεγάλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη παράταξη πρέπει να σταθεί ενωμένη και δυνατή στην επόμενη μέρα.
Θα είναι πλέον πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να προωθήσει σενάρια διάσπασης και
Αποδυνάμωσης του κεντροδεξιού χώρου.
Τρίτος  μεγάλος κερδισμένος η άποψη ότι για να πάει μπροστά η πατρίδα πρέπει να επενδύσουμε στις παραγωγικές δυνάμεις της. Ηταν η άποψη που ξεκάθαρα προώθησε κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλα και ο Αδωνης Γεωργιαδης. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά του Δημοσίου Τομέα. Ο αγώνας θα δοθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις και στην αξιοποίηση των νέων.
Τεταρτος μεγάλος κερδισμένος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρουσίασε την πληρέστερη πολιτική πλατφόρμα. Έδωσε τον ευπρεπέστερο πολιτικο αγώνα. Δεν χάιδεψε αυτιά, δεν συγκρούστηκε προσωπικά με τους αντιπάλους του, δεν επεδίωξε συμμαχίες και πολιτικά  αλιβερισια και ανέδειξε μια εικόνα της Ν.Δ. που οι πολλοί δεν γνώριζαν. Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες της Κυριακής και δεν έιχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές Ν.Δ., το έκαναν για τον Κυριάκο. Αυτο το αποτυπώνουν όλες οι έρευνες.
Αυτούς όλους τους πολίτες που βρίσκονται με το ένα πόδι στην Ν.Δ. θα πρέπει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου να τους δώσουμε την δυνατότητα να περάσουν έξ´ ολοκλήρου την πορτα της. 
Η εκλογή του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην ηγεσία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ διασφαλίζει ότι η προσπάθεια για την ολοκληρωτική επανεκκίνηση του φιλελεύθερου κεντροδεξιού χώρου θα στεφθεί απο επιτυχία.
Η εκλογή του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ διασφαλίζει ότι η οργανωτική δομή της Ν.Δ. θα ακολουθήσει τις απαιτήσεις του 2016 και θα απαγκιστρωθεί απο οργανωτικές αγκυλώσεις των δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα.
Η εκλογή του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ θα φέρει μια ώρα αρχύτερα τον ευρωπαϊκό αέρα στη χώρα. 
 
Η 11η Ιανουαρίου, με αρχηγό τον Κυριάκο, θα δώσει στην παράταξη την χαμένη της αυτοπεποίθηση και στην χώρα τον σαφή φιλελεύθερο φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμός της.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer