Οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ να ενταχθούν σε ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ως ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ, με ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ σε όλες τις πανεπιστημιακές σχολές
Οι μαθητές του Ληξουρίου γράφουν στον Αρβανιτόπουλο
Πολιτική
13/02/2014 | 17:48

Επιστολή μαθητών Γ τάξης Γενικού Λυκείου Ληξουρίου

προς Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι ο σεισμός της 26/01/2014 και κυρίως ο επόμενος της 3/2/2014 βρήκαν την περιοχή της ΠΑΛΛΙΚΗΣ (ΛΗΞΟΥΡΙ και χωριά) βαριά πληγωμένη.
Διαπιστώσατε με τα μάτια σας κατά την επίσκεψή σας στο ΛΗΞΟΥΡΙ την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.
Όλοι όσοι πέρασαν από το ΛΗΞΟΥΡΙ (Υπουργοί, δημοσιογράφοι, συνεργεία τεχνικών κ.α) ομολόγησαν ότι, ενώ η υπόλοιπη Κεφαλονιά έχει υποστεί ζημιές που κάποιος θα χαρακτήριζε ΄΄απλές εκδορές΄΄, η περιοχή της ΠΑΛΛΙΚΗΣ έχει υποστεί ΄΄βαθιές και ίσως αθεράπευτες πληγές΄΄.

– Δημόσια κτήρια ακατάλληλα (Δημαρχείο, Γηροκομείο, Θέατρο, Μουσείο, η ιστορική Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη, Νοσοκομείο με έωλη λειτουργία).
– Οδικό δίκτυο κατεστραμμένο από ρήγματα και καθιζήσεις.
– Αγροτικό δίκτυο προβληματικό
– Δίκτυο ύδρευσης κυριολεκτικά διαλυμένο
– Οι εργατικές κατοικίες βομβαρδισμένες
– Εκκλησίες και νεκροταφεία συντετριμμένα
– Κεραμοσκεπές, τοίχοι σπιτιών, λιθοδομές διασκορπισμένες
– Τα σχολεία στην πλειοψηφία τους ακατάλληλα.

Μέσα σε αυτό το ΄΄τοπίο πολέμου΄΄, καλούνται οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε περίπου 3 μήνες απο σήμερα και να συναγωνιστούν με άνισους όρους συμμαθητές τους άλλων σχολείων της Ελλάδας (που ανεμπόδιστα και ήρεμα συνεχίζουν την εκπαιδευτική τους διαδικασία), όταν :

– Πολλοί απο αυτούς δεν έχουν σπίτι να μείνουν και αναγκάζονται να μένουν στο αυτοκίνητο ή σε σκηνές ή στο πλοίο που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι

– Άλλοι μένουν σαν τους Βεδουίνους της Ερήμου από το ένα φιλικό σπίτι στο άλλο
– Άλλοι από τον φόβο επικείμενου σεισμού έχουν φύγει εκτός Κεφαλονιάς
– Το ΛΥΚΕΙΟ έχει σταματήσει να λειτουργεί πάνω απο 20 μέρες και κανείς δεν ξέρει να πει με βεβαιότητα πότε θα επαναλειτουργήσει
– Οι σημειώσεις και τα βιβλία τους βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε πεσμένους σοβάδες, σπασμένα γυαλιά απο σερβίτσια και πεσμένες βιβλιοθήκες
– Η συγκέντρωση, η αυξημένη προσοχή και η καλή ψυχολογία που θα έπρεπε να έχουν σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο πριν της Πανελλήνιες Εξετάσεις έχουν, λόγω των σεισμών, εξαφανιστεί.

Καλούνται λοιπόν τα παιδιά μας, (αν είναι δυνατόν(!) ) κάτω από αυτές τις συνθήκες να πετύχουν το ακατόρθωτο :
– Να αγνοήσουν την συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα
– Να συγκεντρωθούν απερίσπαστα στο διάβασμα
– Να δυναμώσουν την ψυχολογία τους
– Να ελέγξουν την ανασφάλεια και το άγχος τους από τον φόβο των σεισμών
– Να κλείσουν τα αυτιά τους στις ερινύες για επικείμενο μεγάλο σεισμό
– Να προσποιηθούν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Θεωρούμε ότι κανείς δεν είναι τόσο αφελής να πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί κάτι από τα παραπάνω. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, σχεδόν τα τελευταία 15 χρόνια, έχει τις περισσότερες επιτυχίες σε πανεπιστημιακές σχολές από όλα τα άλλα σχολεία της Κεφαλόνιας. Ειδικά πέρυσι, οι 5 πρώτοι σε επιτυχία μαθητές στην Κεφαλονιά, προέρχονταν από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η περιοχή μας έχει χαρακτηριστεί ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ, ζητάμε:

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ να ενταχθούν σε ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ως ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ, με ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ σε όλες τις πανεπιστημιακές σχολές.

Κύριε Υπουργέ,

Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την συνάντηση που είχατε στο Δημαρχείο ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ με εκπρόσωπους της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και θεσμικούς φορείς, όταν τέθηκε το ζήτημα της ιδιαίτερης αντιμετώπισης των μαθητών της Γ τάξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αναγνωρίσατε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμευτήκατε για εξεύρεση δίκαιης λύσης.

Επίσης,η ανάγκη να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους τελειόφοιτους Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναγνωρίστηκε στις προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά την συνεδρίαση της 5/2/2014 του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας για ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ των παιδιών μας ως ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ, θα γίνει αποδεκτό.

Κατά αυτό τον τρόπο τα παιδιά μας θα μπορέσουν να διαγωνιστούν ισότιμα με τα παιδιά των άλλων σχολείων στη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Να μήν ξεχνάμε ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχίζεται για μήνες, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να προβλέψουμε ούτε τις συνθήκες που θα βιώσουμε ούτε την ψυχολογία που τα παιδιά μας θα έχουν.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις (και με δεδομένο ότι εώς και την Δευτέρα 17/2/14 δεν γίνονται μαθήματα) δεν έχει εξευρεθεί χώρος κατάλληλος για την στέγαση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες γονείς των μαθητών
της Γ τάξης ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

1.ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
2.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
3.ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
5.ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

arvanitopoulos-liksouri2

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer