Η δημοτική αρχή απαντά για το κολυμβητήριο Αργοστολίου
Οι κ. Τσιλιμιδός και κ. Βαλιανάτος καλύτερα να σιωπούν για το ζήτημα του κολυμβητηρίου
Πολιτική
04/07/2013 | 17:32

Όσο αφορά το Κολυμβητήριο Αργοστολίου και τις ανακοινώσεις των κυρίων Τσιλιμιδού και Βαλιανάτου σημειώνουμε τα εξής :
Eίναι αλήθεια ότι επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής έχει  επιτευχθεί σημαντική μείωση των δαπανών για πετρέλαιο χωρίς καμία ουσιαστική περικοπή ωραρίου λειτουργίας και φυσικά δεν πρόκειται να … «απολογηθούμε» επειδή με αυτό τον τρόπο φαίνεται η διαφορά της παρούσας δημοτικής αρχής με τις προηγούμενες ως προς την αποτελεσματικότητα και τον εξορθολογισμό δαπανών.
Τονίζουμε λοιπόν  με έμφαση :
1)    Ότι επί των ημερών μας κάνουν χρήση του Κολυμβητηρίου Αργοστολίου ο ΝΟΑ, ο ΝΟΚΙ και το κοινό με ωράριο ανάλογο του 2010 και του 2009. Άρα το ότι επί του έτους 2012 υπήρξε περιορισμένη χρήση του Κολυμβητηρίου είναι ψευδές , αντιθέτως δε λόγω και των αγώνων υδατοσφαίρισης της Α1 κατηγορίας σε πολλές περιπτώσεις το Κολυμβητήριο λειτουργούσε και Σαββατοκύριακα κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Το Κολυμβητήριο Αργοστολίου, όπως όλοι θυμούνται , το παραλάβαμε κλειστό από τους κ. Τσιλιμιδό και Βαλιανάτο και χωρίς άδεια λειτουργίας οπότε τους συνιστούμε όντως λιγότερη αμετροέπεια γιατί δεν είναι όλοι «λωτοφάγοι» στην Κεφαλονιά. Οι περικοπές στην λειτουργία του Κολυμβητηρίου  είχαν συμβεί μόνο το 2011 και παντελώς προσωρινά, λόγω ακριβώς των διευθετήσεων που έπρεπε να κάνει η νέα δημοτική αρχή δεδομένων των ανωτέρω προβλημάτων που κληρονόμησε από τους κύριους Τσιλιμιδό και Βαλιανάτο ,  κάτι που αποδεικνύεται  από επίσημα έγγραφα αλλά το ξέρουν κι όλοι όσοι ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό.
2)    Η σημαντική οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου (πάνω από 50.000 Ευρώ ετησίως) οφείλεται κυρίως στην χρήση των ισοθερμικών ταπήτων, κάτι που εγκαινίασε η παρούσα δημοτική αρχή, καθώς πριν από αυτήν με διάφορες προφάσεις (π.χ. ότι χρειαζόταν πολύς χρόνος για να εγκαθίστανται οι τάπητες ή  ότι απαιτούνταν πολλά εργατικά ) οι ισοθερμικοί τάπητες δεν χρησιμοποιούνταν παρά το υψηλό κόστος αγοράς τους και παρέμεναν σε αχρησία όλως παραδόξως. Είναι σαφές λοιπόν ότι «το νοικοκύρεμα» στην κατανάλωση πετρελαίου πιστώνεται στην παρούσα δημοτική αρχή.
3)    Οι πολιτικές ευθύνες για τις περιττές σπατάλες πρόδηλα βαρύνουν την προηγούμενη δημοτική αρχή , που ασκούσε διαχείριση, κι όχι φυσικά την Επιτροπή Παραλαβής που απλά έλεγχε εάν οι παραγγελθείσες ποσότητες κατέφθαναν όντως στο Κολυμβητήριο.

Τέλος σημειώνουμε ότι τιμούμε τον Λούκα Νιφοράτο , τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ύπαρξη του Κολυμβητηρίου , κάτι που για άλλα νησιά  είναι ακόμα ζητούμενο , και είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι προσφέρει  στην Κεφαλονιά και από τον θώκο του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer